Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Conan Barbar

Robert Ervin Howard

1989


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 120
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Kantůrek
Edice: 1. svazek ed. Conan 7x
Vystaveno: čt 17. září 2020 13:29
Číslo položky: 116031

Robert Ervin Howard prožil celý svůj život v Texasu, převážně v městečku Cross Plains, a kromě několika příležitostných zaměstnání se živil pouze psaním. Psal všechny žánry dobrodružné literatury pro nejrůznější časopisy, ale největší popularitu mu přinesly příběhy o svalnatých hrdinech imaginárních zemí, příběhy meče a magie, příběhy plné dobrodružství a napětí. Hlavním odbytištěm jeho literárních prací byl pověstný časopis Weird Tales (Podivuhodné příběhy), na jehož stránkách se také objevila Howardova nejslavnější postava – Conan.

Příběhy s Conanem se zařadily do zlatého fondu světové dobrodružné literatury, dodnes je kupují a čtou milióny čtenářů po celém světě a mnozí známí autoři píší stále nové a nové Conanovy příhody.

Tato povídková sbírka obsahuje povídky Darebáci v domě, Dcera pána mrazu, Královna Černého pobřeží, A zrodí se čarodějka..., Zamboulské stíny, Za Černou řekou.

Předmluva „Robert E. Howard – Poslední Cimmeřan“ Ivan Adamovič. – 1. publikace AFSF.

Komentáře ke knize
Robert Ervin Howard

Robert Ervin Howard byl známý americký spisovatel žánru fantasy, historických dobrodružných příběhů, hororů a westernů. Zároveň s tím je považován za jednoho ze zakladatelů podžánru fantasy – sword and sorcery . Byl psychicky nevyrovnaným člověkem, toužícím žít v jiném světě. Spáchal sebevraždu poté, co se dozvěděl o blížící se smrti své matky. Na poli žánru fantasy měl jediného rivala, a sice J. R. R. Tolkiena, a právě Tolkienova a Howardova literární podobnost inspirovala moderní žánr hrdinské fantasy. Spolu se svými dvěma přáteli a korespondenty C. A. Smithem a H. P. Lovecraftem patřil k nejdůležitějším spisovatelům Cthulhu mýtu. Narodil se v Peasteru v Texasu, jako jediný syn cestujícího venkovského lékaře Dr. Isaaca Mordecai Howarda a jeho ženy trpící tuberkulózou, Hester Jane Ervin Howard. Rody obou rodičů měly bohaté kořeny napříč americkým jihem, s různými předky od bojovníků Konfederace v občanské válce po zemědělce. Právě motivy hrdosti, ztráty a zloby později dominovaly v Howardově fikci. Autorův časný život byl tráven cestováním po texaských dobytkářských maloměstech: Dark Valley , Seminole , Bronte , Poteet , Oran , Wichita Falls , Bagwell , Cross Cut , a Burkettu . Rozhovory s válečnými veterány a texaskými rangery, vyprávění duchařských příběhů jeho babičkou a bývalými otroky a návštěvy starých pevností a historických míst, to vše na něj velmi zapůsobilo a stalo se jeho inspirací. Po čase dosáhl věku teenagera a dychtivě hltal krvavé historky umírajícího pohraničníka a naučil se umění dlouhého příběhu. Během Howardova mládí měla jeho matka velký vliv na jeho intelektuální růst. Od mládí se zajímal o dráhu profesionálního spisovatele a svou první práci publikoval již v osmnácti letech. Jeho spisovatelská kariéra zasahovala do m...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu