Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Clownovo pozdní blues

Boris Hybner, Boris Dočekal

Listen | 2002

Štítky:

99 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 188
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-86526-01-1 (váz.)
Vydáno v: Jihlava
Vystaveno: čt 2. února 2023 13:53
Číslo položky: 488399

Knížka vzpomínek a deníkových záznamů z cest jedné z významných osobností české pantomimy je trochu nostalgickým ohlédnutím za životem zasvěceným umění.
Životaběh podle vyprávění Borise Hybnera sepsal a z deníku vybral Boris Dočekal. Knížka vzpomínek a deníkových záznamů z cest jedné z významných osobností české pantomimy - Borise Hybnera - je trochu nostalgickým ohlédnutím za životem zasvěceným umění. Peripetie Hybnerova osudu vedou od jeho působení v Pantomimě Alfreda Jarryho přes studio Gag až do nedávné minulosti, kdy vystupoval po boku ruského mima Slávy Polunina v Austrálii. Osobní výpověď Borise Hybnera, jak ji zaznamenal Boris Dočekal, je zajímavým příspěvkem k hledání identity tohoto klauna, jehož výrazovými prostředky nejsou slova, ale gesta.      

Komentáře ke knize
Boris Dočekal

Boris Solanský je český novinář a spisovatel. Boris Dočekal se narodil v roce 1950 v Třebíči, absolvoval obory historie a archivnictví na Masarykově univerzitě v Brně. Následně působil jako dělník, skladník, operátor a programátor. Mezi lety 1986 a 1998 pracoval na pozici redaktora v MF Dnes a posléze působil jako novinář na volné noze. Pracoval také jako nakladatele. Věnuje se psaní povídek a publicistických knih. Je ženatý, v roce 1974 si vzal manželku Hanu, má dvě děti.

Boris Hybner

Narozen 5. 8. 1941 ve Vyškově, zemřel 2. 4. 2016 v Praze. Mim, herec, režisér, choreograf, dramaturg, pedagog, divadelní podnikatel, představitel české pantomimické školy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat