Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Staré České Lidové Písně

Prague Madrigal Singers, Radio Symphony Orchestra Pilsen, Jaroslav Krček

Supraphon, Gramofonový Klub | 1972

Kategorie:

300 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 11. dubna 2023 16:27
Číslo položky: 535666

A1 - Masopustní
A2 - Káčo, Káčo, Kačenko
A3 - Žalo Děvče, Žalo Trávu
A4 - Což Tak Těm Zálinskejm
A5 - Proč Kalino V Strouze Stojíš
A6 - Pěkná Káča Trávu Žala
A7 - Pase Ovčák, Pase Ovce
A8 - Dal Husar Koně Kovat
A9 - Čí Sou To Koníčky
B1 - Balada O Babinském
B2 - Jihočeská Kolečka
B3 - Anduličko Moje
B4 - Zapřahej, Formánku
B5 - Šmatlavej
B6 - K Borkojicům Cesta - Až Já Pojedu Přes Ten Les
B7 - Den Přeslavný Jest K Nám Přišel
B8 - Větříčku, Foukej
B9 - Káčo, Káčo, Poď Domu

Jaroslav Krček

Jaroslav Krček je český hudební skladatel, dirigent a hudebník, známý svým významným přínosem klasické a lidové hudbě. Narodil se 22. května 1939 v Domažlicích a jeho plodná kariéra trvá již několik desetiletí. Krček je uznáván zejména pro své dílo v oblasti oživování a aranžování tradiční české lidové hudby, kterou často začleňuje do svých skladeb. Studoval na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění v Praze.

Prague Madrigal Singers

Prague Madrigal Singers , známý také jako Pražští madrigalisté, je renomovaný český vokální soubor, který se specializuje na interpretaci staré hudby, včetně renesančních a barokních skladeb. Soubor byl založen v roce 1956 významným českým dirigentem a muzikologem Miroslavem Venhodou a rychle si získal mezinárodní uznání pro svou autentickou interpretaci a vědecký přístup k hudbě 14. až 17. století. Repertoár souboru zahrnuje širokou škálu vokální hudby od gregoriánského chorálu po světské madrigaly a moteta, často v provedení a cappella nebo s dobovými nástroji.

Radio Symphony Orchestra Pilsen

Radio Symphony Orchestra Pilsen , známý také jako Plzeňský rozhlasový symfonický orchestr nebo pod českým názvem Symfonický orchestr Českého rozhlasu Plzeň, je profesionální orchestr se sídlem v Plzni v České republice. Orchestr má bohatou historii a je významnou kulturní institucí v regionu, která přispívá k rozvoji místní i celostátní hudební scény pravidelnými koncerty, vysíláním a nahráváním. Provádí širokou škálu repertoáru od klasické hudby po současnou a často spolupracuje s renomovanými sólisty a dirigenty. Vystoupení orchestru jsou často vysílána v Českém rozhlase a orchestr pořídil několik nahrávek, které představují nejen díla českých skladatelů, ale i skladby zahraniční. 3 / Symfonie Č. 1" zde nejsou uvedeny, Radio Symphony Orchestra Pilsen je známý svou oddaností propagaci českého hudebního dědictví, které zahrnuje lidové písně a symfonická díla českých skladatelů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více