Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Koncert Es Dur • Sonata A 6 • Koncert Č 1 • Koncert In Dis (Koncerty Pro Žesťové Nástroje)

Jakub Jan Ryba, Radio Symphony Orchestra Pilsen, František Antonín Rössler, Stanislav Macura, Heinrich Ignaz Franz Biber, Johann Baptist Georg Neruda, Josef Svejkovský, Stanislav Suchánek

Supraphon | 1978

Kategorie:

200 Kč

Stav:
NM
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, obal bez opotřebení
Vystaveno: st 17. ledna 2024 3:01
Číslo položky: 733589

- Koncert Es Dur Pro Trubku A Smyčcový Orchestr
- Sonáta Á 6 Pro Trubku, 2 Housle, Violu, Violoncello A Basso Continuo
A3 - Heinrich Ignaz Franz Biber: Sonáta Á 6
- Koncert Č. 1 Es Dur Pro Lesní Roh A Orchestr
- Concerto In Dis Pro Lesní Roh A Orchestr

Jakub Jan Ryba

Jakub Jan Ryba byl český učitel a skladatel vážné hudby. Jeho nejznámějším dílem je "Česká mše vánoční", často označovaná úvodními slovy "Hej, mistře!". . Tato skladba, složená v roce 1796, je pastorální mší, která se stala oblíbenou součástí české vánoční tradice. Rybova hudební kariéra se vyznačovala plodnou tvorbou navzdory problémům, kterým čelil v osobním životě, a omezeným prostředkům, které měl k dispozici ve venkovském prostředí, kde působil. Zkomponoval více než 1000 hudebních děl, včetně mší, motet, písní a komorní hudby. Rybův styl byl ovlivněn tehdejším klasickým vídeňským stylem, zejména skladateli jako Haydn a Mozart. Navzdory svému přínosu české hudbě se Ryba po celý život potýkal s finančními problémy a osobními tragédiemi, které v roce 1815 vyústily v jeho tragickou sebevraždu. Jeho "Česká mše vánoční" zůstává významnou součástí českého kulturního dědictví a pravidelně se hraje v období Vánoc.

Radio Symphony Orchestra Pilsen

Radio Symphony Orchestra Pilsen , známý také jako Plzeňský rozhlasový symfonický orchestr nebo pod českým názvem Symfonický orchestr Českého rozhlasu Plzeň, je profesionální orchestr se sídlem v Plzni v České republice. Orchestr má bohatou historii a je významnou kulturní institucí v regionu, která přispívá k rozvoji místní i celostátní hudební scény pravidelnými koncerty, vysíláním a nahráváním. Provádí širokou škálu repertoáru od klasické hudby po současnou a často spolupracuje s renomovanými sólisty a dirigenty. Vystoupení orchestru jsou často vysílána v Českém rozhlase a orchestr pořídil několik nahrávek, které představují nejen díla českých skladatelů, ale i skladby zahraniční. 3 / Symfonie Č. 1" zde nejsou uvedeny, Radio Symphony Orchestra Pilsen je známý svou oddaností propagaci českého hudebního dědictví, které zahrnuje lidové písně a symfonická díla českých skladatelů.

František Antonín Rössler

František Antonín Rössler , známý také jako Francesco Antonio Rosetti, byl skladatel českého původu z 18. století, který se významně zapsal do éry klasické hudby. Rössler se narodil kolem roku 1750, jeho raný život není dobře zdokumentován, ale předpokládá se, že studoval hudbu v Praze. Později se přestěhoval do Německa a stal se členem dvorního orchestru knížete z Oettingen-Wallersteinu, kde působil jako skladatel a kontrabasista.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více