Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

René Kollo Singt Aus Opern Von Richard Wagner

René Kollo, Richard Wagner, Otmar Suitner, Staatskapelle Berlin

ETERNA | 1975

Kategorie:

199 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Německá spolková republika
Poznámka: Minimum vlásečnic, jako nová, lehce opotřebený obal
Vystaveno: po 19. září 2022 12:30
Číslo položky: 403490

A1 - Der Fliegende Holländer - Mit Gewitter Und Sturm Aus Fernem Meer Lied Des Steuermanns 5:30min
A2 - Der Fliegende Holländer - Willst Jenes Tags Du Dich Nicht Mehr Entsinnen 3:10min
A3 - Lohengrin - Höchstes Vertraun Hast Du Mir Schon Zu Danken 4:35min
A4 - Lohengrin - In Fernem Land, Unnahbar Euren Schritten, Liegt Eine Burg 5:50min
A5 - Die Meistersinger Von Nürnberg - Am Stillen Herd In Winterszeit 4:15min
A6 - Die Meistersinger Von Nürnberg - Morgenlich Leuchtend Im Rosigen Schein 4:50min
B1 - Tannhäuser - Hör An, Wolfram! Hör An! Inbrunst Im Herzen 11:10min
B2 - Rienzi - Allmächt'ger Vater, Blick Herab 9:00min

Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner byl německý hudební skladatel, dramatik, básník, spisovatel, divadelní režisér a dirigent, výrazný představitel hudebního romantismu. Mezi jeho nejznámější díla patří opery Rienzi, Bludný Holanďan, Tannhäuser, Lohengrin, Tristan a Isolda, Mistři pěvci norimberští, operní tetralogie Prsten Nibelungův a jeho poslední opera Parsifal. Mnoho let žil mimo Německo – především v Rize , Francii, Rakousku a Itálii. Nejdelší období však strávil ve Švýcarsku, kde se usadil poté, když po nezdařené revoluci v roce 1848 musel uprchnout z Německa. Několikrát navštívil i Čechy – především Prahu, kde uvedl některá svá díla. Měsíc strávil i v Teplicích; výlet na hrad Střekov jej inspiroval ke složení opery Tannhäuser. V Bayreuthu mu bylo v roce 1873 umožněno s pomocí bavorského krále Ludvíka II. postavit pro inscenace svých oper divadlo s tehdy vynikající akustikou a založit zde tradici Hudebních slavností v Bayreuthu , které si svoji světovou proslulost udržují až dodnes. Pro skladatelovy protižidovské názory bylo jeho dílo již za Německého císařství jednostranně posuzováno a zejména v období nacismu přímo zneužito. Wagner bývá spojován s Adolfem Hitlerem z toho důvodu, že Wagnerova snacha Winifred Marjorie Wagner  byla dlouholetou Hitlerovou osobní přítelkyní. Narodil se 22. května 1813 v Lipsku jako osmé dítě policejního úředníka Carla Friedricha Wagnera a dcery pekaře Johanny Rosine Wagnerové, roz. Pätzové . Šest měsíců po jeho narození, 23. listopadu 1813, zemřel jeho otec na tyfus. V srpnu 1814 se jeho matka znovu provdala za herce a básníka Ludwiga Geyera , který se ujal celé rodiny a kterého si Wagner sám velice vážil. Johanna Rosine Wagnerová měla s Geyerem ještě dceru Cäcilii . Objevily se také spekulace, že by Geyer mohl být dokonce jeho biologickým otcem, nebyly a...

Otmar Suitner

Austrian conductor. He was born 16 May 1922 in Innsbruck, Austria and died 8 January 2010 in Berlin, Germany and is still listed as honorable member of Staatskapelle Berlin.

René Kollo

German tenor and schlager singer, born 20 November 1937 in Berlin, Germany and most notably known for his Wagner performances. Grandson of Walter Kollo, son of Willi Kollo and father of Nathalie Kollo. Married to Dorthe Kollo from 1967 to 1977.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více