Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Doprava zdarma!
Memphis Slim: Memphis Heat

Memphis Heat

Memphis Slim, Canned Heat, The Memphis Horns

Blue Star | 1974

Kategorie:

800 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Francie
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 5. září 2023 20:28
Číslo položky: 632271

A1 - Back To Mother Earth 3:13min
A2 - Trouble Everywhere I Go 3:46min
A3 - Black Cat Cross My Trail 3:03min
A4 - Mr. Longfingers 6:57min
A5 - Five Long Years 5:58min
B1 - When I Was Young 2:40min
B2 - You Don't Know My Mind 6:28min
B3 - Boogie Duo 3:00min
B4 - Down That Big Road 3:31min
B5 - Whizzle Wham 1:47min
B6 - Paris 2:12min

Canned Heat

Canned Heat je bluesrocková skupina, která vznikla v Los Angeles v Kalifornii v roce 1965. Skupina původně hrála klasické bluesové skladby. Založili ji Alan Wilson a Bob Hite. Název vznikl z písně „Canned Heat Blues“ od Tommyho Johnsona z roku 1928. Po vystoupení na festivalech v Monterey nebo na Woodstocku na konci šedesátých let se skupina proslavila téměř po celém světě. Nejklasičtější sestava skupiny byla: Bob Hite, přezdívaný „The Bear“ , Alan Wilson, přezdívaný „Blind Owl“ , Henry Vestine nebo Harvey Mandel na sólové kytaře, Larry Taylor, přezdívaný „The Mole“ a Adolfo de la Parra, přezdívaný „Fito“ . Skupina se stala jednou z hlavních částí éry hippies. Hrála na většině významných hudebních událostí konce 60. let. Dvě z jejich písní, konkrétně „Going Up the Country“ a „On the Road Again,“ se staly mezinárodními hity. V té době byla všechna jejich alba vydána pro celosvětovou distribuci. Několik členů Canned Heat později hráli například s Johnem Mayallem v jeho skupině The Bluesbreakers nebo u Toma Waitse. Od počátku 70. let se ve skupině vystřídalo mnoho hudebníků. Dnes, v pátém desetiletí existence kapely, ve skupině hrají dva hudebníci z klasické sestavy z 60. let. Jmenovitě De la Parra a Taylor. Doplňují je Dale Spalding a John Paulus. Canned Heat vznikli v roce 1965 v Los Angeles. V původní sestavě byli zpěvák Bob Hite, rytmický kytarista Alan Wilson, sólový kytarista Mike Perlowin, baskytarista Stu Brotman a bubeník Keith Sawyer. Perlowin a Sawyer se rozhodli po několika dnech z kapely odejít. Skupina si našla nového kytaristu, byl jím Kenny Edwards, Wilsonův přítel. Na bicí hrál Ron Holmes. Později ze skupiny odešel i Edwards, kterého nahradil Henry Vestine, který byl kvůli užívání drog vyloučen ze skupiny Franka Zappy The Mothers of Invention. Edwards po odchodu založil skupinu The Stone Poneys s Lindou Ronstadt. V té době také odešel Holmes a nahradil ho Frank C...

Memphis Slim

Memphis Slim , narozený 3. září 1915 jako John Len Chatman, byl americký bluesový pianista, zpěvák a skladatel. Stal se jedním z nejvýznamnějších poválečných bluesových umělců a byl známý svým uhlazeným hlasovým stylem a výraznou hrou na klavír. Během své kariéry spolupracoval Memphis Slim s řadou dalších bluesových hudebníků a vytvořil rozsáhlé dílo, které zahrnovalo stovky nahrávek.

The Memphis Horns

American horn section made famous by their backing of virtually all of Stax Records recordings with horn work. Originally a sextet led by Wayne Jackson and Andrew Love, the Memphis Horns eventually became a duo with Wayne Jackson and Andrew Love . This includes horn work with Otis Redding, Sam & Dave, & Isaac Hayes. Their long credential list also includes backing various acts such as Elvis Presley, The Doobie Brothers, Neil Diamond, & Al Green. In 2012 the Memphis Horns received a Grammy Lifetime Achievement Award for outstanding artistic significance in music.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více