Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Скрипичная Mузыка, Играет Гидон Кремер

Gidon Kremer, Francesco Geminiani, Pietro Antonio Locatelli, Niccolò Paganini, Fritz Kreisler, Henryk Wieniawski, Родион Щедрин

Мелодия | 1968


400 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Sovětský Svaz
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: po 2. ledna 2023 19:06
Číslo položky: 467099

- Соната Для Скрипки Соло, Си Бемоль Мажор
- Соната Для Скрипки И Фортепиано, Фа Минор, Соч. 6 № 7 «У Гробницы»
B1 - Кантабиле, Соч. 17
B2 - Каприс № 4, До Минор, Соч. 1
B3 - Рондино На Тему Бетховена
B4 - Этюд-Каприс, Ля Минор, Соч. 18 № 4
B5 - В Подражение Альбенису

Niccolò Paganini

Niccolò Paganini byl italský houslista, violista, kytarista a skladatel, všeobecně považovaný za jednoho z největších houslových virtuózů všech dob. Paganini se narodil 27. října 1782 v Janově a jeho výjimečný talent se projevoval již od útlého věku. Hudbě se učil od svého otce a poté studoval u různých místních hudebníků. V 16 letech se vydal na profesionální dráhu.

Gidon Kremer

Gidon Kremer je lotyšský houslista a dirigent. Oba jeho rodiče byli houslisté, otec byl židovského původu, v období holokaustu se skrýval dva roky ve sklepě. Matka byla německo-švédského původu. Kremer hraje na housle od čtyř let, studoval na Hudební škole v Rize a od roku 1965 na Moskevské státní konzervatoři u Davida Oistracha. V roce 1969 vyhrál Paganiniho soutěž v Janově a v roce 1970 Čajkovského mezinárodní soutěž v Moskvě. Od roku 1975 koncertoval i na Západě, kam v roce 1978 emigroval. Je všeobecně uznáván kvůli šířce svého repertoáru, jenž sahá od J. S. Bacha a A. Vivaldiho až ke skladatelům současné hudby, jako jsou např. Ástor Piazzolla, George Enescu, Philip Glass, Alfred Schnittke, Lera Auerbach, Arvo Pärt a John Adams. Jedno ze svých děl mu věnovala i skladatelka Sofia Gubajdulina. Kremer založil v roce 1996 komorní soubor Kremerata Baltica, ve kterém sdružuje mladé hudebníky z pobaltských zemí. V roce 2001 mu byla udělena Hudební cena UNESCO. Hraje na houslích značky Guarneri del Gesù z roku 1730. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Gidon Kremer na slovenské Wikipedii.

Fritz Kreisler

Fritz Kreisler byl rakouský a později americký houslový virtuos a hudební skladatel. Na repertoáru jsou dnes především jeho krátké skladby, často používané jako přídavky, a úpravy či reminiscence děl jiných skladatelů. Fritz Kreisler studoval hudbu ve Vídni a v Paříži, jako virtuos se proslavil na přelomu století. Byl židovského původu, i když sám byl katolíkem, a před druhou světovou válkou unikl do USA, kde získal občanství roku 1943. Vlastnil cennou sbírku mistrovských houslí; mnohé z exemplářů této sbírky dnes nesou jeho jméno.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více