Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lyrische Symphonie - Lyrická Symfonie

Alexander Von Zemlinsky

Supraphon | 1990

Kategorie:

299 Kč

Stav:
NM
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, jako nová, obal bez opotřebení
Vystaveno: st 25. května 2022 18:55
Číslo položky: 338502

A1 - Ich Bin Friedlos 11:45min
A2 - Mutter, Der Junge Prinz 6:54min
A3 - Du Bist Die Abendwolke 6:54min
B1 - Sprich Zu Mir, Geliebter 7:58min
B2 - Befrei' Mich Von Den Banden Deiner Süße 2:10min
B3 - Vollende Denn Das Letze Lied 4:55min
B4 - Friede, Mein Herz 8:11min

The Czech Philharmonic Orchestra

The Czech Philharmonic Orchestra je jedním z předních světových symfonických orchestrů s bohatou historií, která sahá až do jeho založení v roce 1896. Orchestr sídlí v Praze a hraje významnou roli v propagaci české hudby a kultury na domácím i mezinárodním poli. V průběhu let se v jeho čele vystřídala řada významných dirigentů, včetně jeho prvního šéfdirigenta Antonína Dvořáka, který proslul hned při debutovém vystoupení orchestru. Česká filharmonie je silně spjata s českými skladateli a v jejím repertoáru se často objevují díla Dvořáka, Bedřicha Smetany, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů.

Bohumil Gregor

Bohumil Gregor byl český dirigent známý svou interpretací české klasické hudby, zejména děl skladatelů jako Antonín Dvořák a Leoš Janáček. Během své kariéry Gregor spolupracoval s různými orchestry a byl uznáván pro své znalosti českého repertoáru. Jeho nahrávky Dvořákových "Slovanských tanců" a "Slovanských rapsodií" a Janáčkovy opery "Její pastorkyňa" dokládají jeho hluboké porozumění a pochopení děl těchto skladatelů. Gregorův podíl na nahrávání české klasické hudby pomohl přiblížit tyto skladby širšímu mezinárodnímu publiku a zachovat a propagovat bohaté hudební dědictví jeho vlasti. Na jeho albech se často objevuje spolupráce s významnými orchestry a sólisty, což odráží jeho schopnost dostat z hudebníků, které dirigoval, to nejlepší.

Ivan Kusnjer

Ivan Kusnjer je český barytonista, koncertní a operní zpěvák. Má velký hlasový rozsahu do vysoké, téměř tenorové polohy. Kusnjer je vyhledávaným interpretem italských operních rolí, ale také písní, oratorií či kantát. Ivan Kusnjer se narodil v Rokycanech v roce 1951. Po maturitě na průmyslové škole v Plzni studoval na Hudební fakultě pražské HAMU u Teodora Šrubaře, kde absolvoval v roce 1975. Ztvárnil operní role v Ostravě a Brně. V roce 1982 začal působit jako sólista Národního divadla v Praze. Účastnil se mistrovských kurzů Accademia Sigiana v Sieně a Accademia Santa Cecilia v Římě. Účinkoval v operních představeních a na koncertních scénách po celém světě, včetně milánské La Scaly, newyorské Carnegie Hall, pařížských Opéra-Comique a Théâtre du Châtelet, dále v Opéra national de Lorraine v Nancy, ve vídeňské Státní opeře, v bruselské La Monnaie, či Berlínské státní opeře. Získal čestné uznání na festivalech v Cagliari, Hongkongu, Tel Avivu, Frankfurtu nad Mohanem a Göteborgu. Od roku 1988 působí jako pedagog na pražské HAMU. Ivan Kusnjer je zakladatelem nadace Fatum foundation, podporující rodiny zesnulých hudebníků.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat