Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Koncert A Moll Pro Klavír A Orchestr / Šest Poetických Skladeb

Edvard Grieg, Gennadi Rozhdestvensky, Victor Eresko, نيسم جلال

Supraphon, Gramofonový klub, Мелодия | 1972

Kategorie:

100 Kč

Stav:
VG+
/
VG
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, drobné škrábance, opotřebený obal
Vystaveno: pá 2. února 2024 3:36
Číslo položky: 747618

- Koncert A Moll Pro Klavír A Orchestr, Op. 16
- Šest Poetických Obrázků Pro Klavír, Op. 3

Edvard Grieg

Edvard Grieg byl proslulý norský skladatel a klavírista, který je považován za jednoho z předních skladatelů romantické éry. Grieg se narodil 15. června 1843 v norském Bergenu a již od útlého věku projevoval silný zájem o hudbu. V patnácti letech byl poslán na lipskou konzervatoř v Německu, aby získal formální hudební vzdělání. Během své kariéry se Grieg inspiroval norskou lidovou hudbou, která výrazně ovlivnila jeho skladatelský styl.

Gennadi Rozhdestvensky

Gennadi Rozhdestvensky byl uznávaným ruským dirigentem, který se vyznačoval širokým repertoárem a zejména znalostmi ruské hudby. Narodil se 4. května 1931 v Moskvě a po celou druhou polovinu 20. století a v 21. století byl významnou osobností světa klasické hudby. Rožděstvenskij pocházel z hudební rodiny; jeho otec byl dirigent a matka zpěvačka. Studoval na moskevské konzervatoři, kde se zdokonaloval v dirigování a kompozici.

Victor Eresko

Pianist, born August 6, 1942, in the village of Swyatoshino , Ukraine. In 1965 he graduated from the Moscow Conservatory, and improved in postgraduate studies until 1967. Winner of the Long and Thibaut International Competition , winner of the third prize at the Tchaikovsky International Competition . In 1973 he became the first musician in history to perform a cycle of all piano pieces by S. V. Rakhmaninov at concerts on the occasion of the centenary of the birth of the composer. In 1993 he was awarded the French Order of Art and Literature, becoming the third Russian pianist , who received this award.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet