Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Gary Burton

Chick Corea, Gary Burton, Steve Swallow, Roy Haynes, Tiger Okoshi

Supraphon, Gramofonový klub, Polydor | 1981

Kategorie:

250 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 5. září 2023 19:49
Číslo položky: 630752

A1 - Zdání = Semblence 4:01min
A2 - Coral 5:48min
A3 - Hebká Pleť = Peau Douce 4:55min
A4 - Jako Ve Vietnamu = Como En Vietnam 6:41min
B1 - Senor Mouse 6:16min
B2 - Dětské Písně Č. 15, 2, 5, 6 = Children Songs No. 15, 2, 5, 6 5:29min
B3 - La Fiesta 2:21min

Chick Corea

Armando Anthony „Chick“ Corea byl americký jazzový pianista a skladatel, několikanásobný držitel hudební ceny Grammy. Nejvíce se proslavil v sedmdesátých letech, kdy byl jedním z předních jazzrockových pianistů. Společně s Milesem Davisem hrál na legendární jazzrockové desce Bitches Brew. V sedmdesátých letech založil skupinu Return to Forever. V osmdesátých a devadesátých letech se účastnil celé řady nahrávacích a koncertních sessions, při kterých pomáhal rozvíjet mnoho různých hudebních stylů. Chick Corea byl také známý propagátor scientologie. V roce 1968 nahrál s českým kontrabasistou Miroslavem Vitoušem album Now He Sings, Now He Sobs. Koncem 80. let 20. století vystoupil s Bobby McFerrinem na Bratislavských jazzových dnech a v roce 1988 v pražském Paláci kultury. V červenci 2018 koncertoval v Praze na Prague Proms ve Smetanově síni Obecního domu. Třikrát vystoupil na brněnském festivalu JazzFest a koncertovat zde měl také 7. března 2021 v Janáčkově divadle. Zemřel však v únoru 2021 na vzácný typ rakoviny. Chick Corea je zmíněn v písni Jaromíra Nohavici Mikymauz . V tomto článku byl použit překlad textu z článku Chick Corea na anglické Wikipedii.

Gary Burton

Gary Burton je americký jazzový vibrafonista. Studoval na Berklee College of Music, kde později i přes třicet let vyučoval. Své první album vydal již v roce 1961; neslo název New Vibe Man in Town a vyšlo u vydavatelství RCA Records, doprovázel jej na něm bubeník Joe Morello a kontrabasista Gene Cherico. Později vydal řadu dalších alb, jak u RCA, tak od roku 1969 u Atlantic Records a následně řadu let u ECM Records. Rovněž spolupracoval s dalšími hudebníky, mezi něž patří Chick Corea, Dave Holland, Roy Haynes, Pat Metheny nebo Stan Getz.

Steve Swallow

Steve Swallow je americký jazzový baskytarista, kontrabasista a hudební skladatel. Spolupracoval s mnoha hudebníky, mezi které patří například i Paul Bley, Jimmy Giuffre, Gary Burton nebo Carla Bley.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat