Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Concertos

Johann Sebastian Bach, Jiří Mihule, František Kimel, František Sláma, Ars Rediviva Ensemble, Milan Munclinger

Supraphon, Gramofonový Klub | 1984

Kategorie:

249 Kč 209 Kč

Stav:
VG+
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, obal bez opotřebení
Vystaveno: pá 20. května 2022 9:22
Číslo položky: 335023

- Koncert D Moll Pro Hoboj, Dvoje Housle, Violu a Basso Continuo (Concerto In D Minor For Oboe, Two Violins, Viola And Basso Continuo)
- Koncert G Moll Pro Gambu, Dvoje Housle, Violu A Basso Continuo (Concerto In G Minor For Viola Da Gamba, Two Violins, Viola And Basso Continuo)
- Koncert A Dur Pro Milostný Hoboj, Dvoje Housle, Violu A Basso COntinuo (Concerto In A Major For Oboe D'Amore, Two Violins, Viola And Basso Continuo)

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach byl německý skladatel a hudebník období baroka, proslulý svými instrumentálními skladbami, jako jsou Braniborské koncerty, a vokální hudbou, jako jsou Matoušovy pašije. Bach se narodil 31. března 1685 v Eisenachu a pocházel z dlouhého rodu hudebníků. Během svého života zastával různá hudební místa po celém Německu, mimo jiné působil jako kostelní varhaník, dvorní hudebník a kantor na Thomasschule v Lipsku.

Milan Munclinger

Milan Munclinger byl významný český flétnista, dirigent, skladatel a muzikolog. Byl významnou osobností české klasické hudební scény, známý zejména svými znalostmi barokní hudby. Munclinger založil v roce 1951 soubor Ars Rediviva, který se specializoval na provozování barokní hudby na dobové nástroje a sehrál významnou roli při oživení zájmu o tento žánr v Československu i mimo něj. Soubor získal mezinárodní uznání díky své interpretaci a nahrávkám děl skladatelů, jako jsou Johann Sebastian Bach a Antonio Vivaldi. Munclingerův přínos klasické hudbě přesahuje rámec interpretační a vědecké práce, neboť se věnoval také výzkumu a psaní o hudební teorii a historii. Jeho umělecké úsilí zanechalo trvalý vliv na oceňování a chápání barokní hudby.

Ars Rediviva Ensemble

Ars Rediviva Ensemble byl československý komorní soubor, který v roce 1951 založil v Praze flétnista Milan Munclinger a jeho žena, klavíristka Viktorie Švihlíková. Soubor se specializoval na interpretaci barokní hudby, zejména děl Johanna Sebastiana Bacha. Byli známí svými historicky poučenými vystoupeními v době, kdy v Evropě nabíralo na síle obrození staré hudby. Název souboru "Ars Rediviva", což znamená "oživené umění", odráží jejich odhodlání oživovat starou hudbu přístupem, který se snažil být co nejautentičtější vzhledem k dobovému chápání a prostředkům.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat