Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Artur Rubinstein W Filharmonii Narodowej

Frédéric Chopin, Witold Rowicki, Arthur Rubinstein, Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Narodowej

Polskie Nagrania Muza | 1979

Kategorie:

300 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Polsko
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 5. září 2023 20:21
Číslo položky: 632079

- II Koncert Fortepianowy F-moll Op. 21

Frédéric Chopin

Frédéric Chopin byl polský skladatel a klavírní virtuos z období romantismu, který trvale ovlivnil světovou klasickou hudbu. Chopin se narodil 1. března 1810 v Żelazowé Woli v tehdejším Varšavském knížectví, vyrůstal ve středostavovské rodině a od útlého věku projevoval mimořádný hudební talent. Hudební vzdělání získal ve Varšavě a ve dvaceti letech, krátce před vypuknutím listopadového povstání v roce 1830, Polsko opustil. Usadil se v Paříži, kde se stal součástí živé umělecké komunity a prosadil se jako skladatel i vyhledávaný učitel klavíru.

Arthur Rubinstein

Arthur Rubinstein byl polsko-americký klasický klavírista, který proslul interpretací hudby Chopina, Brahmse a mnoha dalších skladatelů. Rubinstein se narodil 28. ledna 1887 v polské Lodži a již v mládí se projevil jeho hudební talent a začal studovat hru na klavír. V roce 1900 debutoval v Berlíně a rychle se prosadil jako přední koncertní klavírista s dlouhou a slavnou kariérou, která trvala osm desetiletí.

Witold Rowicki

Witold Rowicki byl významný polský dirigent a spoluzakladatel Varšavské národní filharmonie. Narodil se 26. února 1914 v ruském Taganrogu a sehrál významnou roli v rozvoji klasické hudby v Polsku. Rowicki vystudoval hru na housle a dirigování na varšavské konzervatoři a později se stal dirigentem varšavské opery. Jeho kariéru přerušila druhá světová válka, ale po válce v hudební činnosti pokračoval.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat