Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

5. Symphonie / Kindertotenlieder (2xLP)

Gustav Mahler, Christa Ludwig, Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan

Deutsche Grammophon, Opus, Gramofonový Klub | 1979

Kategorie:

399 Kč 359 Kč

Stav:
VG+
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, drobné škrábance, lehce opotřebený obal
Vystaveno: st 25. května 2022 18:56
Číslo položky: 338503

- Symfónia Č. 5 Cis Mol
- Piesne O Mŕtvych Deťoch (Cyklus Piesní Na Text Básní Friedricha Rückerta)

Herbert von Karajan

Herbert von Karajan byl rakouský dirigent, který je všeobecně považován za jednoho z největších dirigentů 20. století. Narodil se 5. dubna 1908 v Salcburku a již od mládí projevoval mimořádný hudební talent. Karajanova kariéra trvala více než pět desetiletí, během nichž řídil mnoho předních světových orchestrů a pořídil řadu nahrávek. Byl spojen zejména s Berlínskou filharmonií, kde působil jako šéfdirigent 34 let od roku 1955 až do své smrti v roce 1989.

Gustav Mahler

Gustav Mahler byl rakouský hudební skladatel a dirigent, který se narodil 7. července 1860 v Kalischtu v Čechách a zemřel 18. května 1911 ve Vídni. Je známý svým přínosem pro pozdně romantické období klasické hudby a patřil k předním dirigentům své doby. Mahlerova skladatelská tvorba je známá především díky jeho symfoniím a písňovým cyklům s orchestrem. Během své kariéry dokončil devět symfonií a zanechal nedokončenou desátou.

Berliner Philharmoniker

Berliner Philharmoniker , známý také jako Berlínská filharmonie, je jedním z nejprestižnějších světových orchestrů, jehož historie sahá až do roku 1882, kdy byl založen. V průběhu let se v jeho čele vystřídala řada významných dirigentů, mezi nimiž byli Hans von Bülow, Wilhelm Furtwängler, Herbert von Karajan, Claudio Abbado a sir Simon Rattle. Od roku 2019 je šéfdirigentem orchestru Kirill Petrenko. Orchestr Berliner Philharmoniker je proslulý svými virtuózními výkony a osobitým zvukem, které byly zachyceny na mnoha nahrávkách v širokém spektru repertoáru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu