Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zmrtvýchvstání - Román nezdolné vůle

Michael Punke

Leda | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 296
Jazyky: česky
Překladatel: Jana Jašová
ISBN: 978-80-7335-410-7, 978-80-7533-007-9
Poznámka: obálka Marek Jodas
Vystaveno: st 14. dubna 2021 16:07
Číslo položky: 170651

Víš, milý čtenáři, co je to zrada a jak podle se někdy může zachovat druh ve zbrani? Vždyť i ostřílený hraničář a zkušený traper ve službách Kožešinové společnosti Skalnatých hor Hugh Glass zjišťuje krátce poté, co byl na lovu napaden rozzuřenou medvědicí, že mušketýrské heslo „Všichni za jednoho“ nemusí na americkém Západě v roce 1823 nutně platit. Těžce raněného zbaběle opustí dva členové výpravy, kteří ho měli chránit. S nicotným zbytkem výbavy, o nějž už tito zrádci neměli zájem, se pak zubožený Hugh plazí stovky mil čarokrásnou, byť chladně netečnou panenskou přírodou poháněn vidinou, že musí přežít, aby se pomstil.
Vyprávění o nezdolné síle vůle, zasazené na území dnešního Wyomingu, Montany, obou Dakot a Nebrasky, přináší vedle úchvatných scenerií, zálesáckých receptů, krutých střetů s indiány i okamžiků bezmoci rovněž existenciální rovinu, poměřující lidské pohnutky ve světle věčnosti.
Jedna z nejdramatičtějších legend z časů objevování Divokého západu je v Punkeho románovém podání oceňována jako vrcholná moderní klasika westernového žánru.

ZRADILI HO V NEJTĚŽŠÍ HODINĚ. PŘEŽIL A CHCE SE MSTÍT!
Dramatickou románovou verzí legendy z časů objevování Divokého západu se pro stejnojmenný film inspiroval režisér Alejandro González Iñárritu.

„Skvostný portrét Glassovy doby a povahy, zejména jeho vůle k životu. Punke znamenitě stopuje muže, jenž kráčel ve šlépějích Lewise a Clarka. (…) Počin hodný následování.“ The Washington Post

„Pokud příběh naší demokracie nejednou stál na odvážných činech jednotlivců, jak se nám často připomíná, odpovídá nitro samotářského horala Hugha Glasse v tomto výkladu (…) člověku devatenáctého století v celé jeho nesmlouvavé kráse.“ The Salt Lake Tribune

"Podmanivá ukázka toho, k jak jedinečným výkonům se vypne náš duch, je-li osudem přinucen dostat ze sebe to nejlepší. (…) Hodnověrnost knihy je umocněna tím, že autor dokázal z množství protichůdných legend vylovit jádro a postavit na něm celistvý obraz.“ The Denver Post

Komentáře ke knize
Michael Punke

Michael Punke je americký spisovatel, právník a specialista na obchodní právo, je zástupcem a velvyslancem USA ve Světové obchodní organizaci v Ženevě ve Švýcarsku . Nejznámější je jako autor románu Revenge .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více