Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Život a smrt na vrcholech světa

Milan Daniel

Mladá fronta | 1977


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 227
Jazyky: česky
Ilustrátor: Milan Daniel
Edice: 78. svazek ed. Kolumbus 320x
Vydání: 1
ISBN: 23-023-77
Vydáno v: Praha
Náklad: 18 000 ks
Poznámka: obálka Miloslav Novotný
Vystaveno: čt 20. srpna 2020 22:58
Číslo položky: 112748

Kudy táhli Marco Polo, Alexandr Veliký, Džingischán, Tamerlán. Hindúkuš – hory vraždící Indy. Pavouci na ledovci ve výšce 5500 m. Po stopách sněžného muže.

Tři čs. horolezecké expedice do Hindúkuše a Himálaje, které se uskutečnily v letech 1965–1973, nesledovaly pouze sportovní cíle, ale prováděly i průzkum zvířeny. Autor, který se jako přírodovědec zúčastnil všech výprav, vylíčil v knížce nejen zážitky členů expedice, ale přiblížil i získané vědecké poznatky.

Komentáře ke knize
Milan Daniel

Narodil se 14.6.1931 v Horažďovicích. Vystudoval na přírodovědecké fakultě Karlovy univerzity obor zoologie-parazitologie. Pracoval jako vedoucí vědecký pracovník Parazitologického ústavu ČSAV v oboru výzkumu cizopasných členovců, jejich ekologie, zoogeografie a významu v přenosu nákaz. Zúčastnil se řady expedic, které studovaly přírodní ohniskovost nákaz a problémy lékařské geografie v zemích jihovýchodní Evropy . Studijně navštívil Skalnaté hory , byl členem I. a II. čs. expedice do Hindúkuše a III. čs.expedice do Himálaje . Pracoval v Afganistánu , Ugandě a na Kubě . Je autorem a spoluautorem více než 160 vědeckých prací zveřejněných v čs. i zahraničním tisku a velkého počtu odborných pojednání a popularizačních článků. Spolupracoval také na přípravě řady relací Čs.Rozhlasu i Čs.televize.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu