Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 95 |
Jazyky: | česky |
ISBN: | 80-86425-83-5 (brož.) |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | pá 11. března 2022 11:53 |
Číslo položky: | 294679 |
Kniha obsahuje recepty na základní druhy zeleniny používané v české kuchyni.
Marie Janků-Sandtnerová, křtěná Marie Theresie Emerica, rozená Sandtnerová byla česká učitelka, autorka kuchařských příruček a propagátorka zdravé výživy. Její kuchařky se dočkaly mnoha vydání a jsou známy pod lidovým názvem „Sandtnerka“. Narodila se v Praze na Novém Městě v rodině litografa Otty Sandtnera a jeho ženy Josefy roz. Novoveské. Vyučovala na Vyšší dívčí škole ve Vodičkově ulici v Praze, v letech 1916–1918 byla pověřena Magistrátem hl. m. Prahy, aby vedla vývařovnu pro chudé, strádající obyvatelstvo a válečné invalidy.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem