Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zázračný penicillin - Vítězství nad nemocí)

George Bankoff

Orbis | 1946

Kategorie:

69 Kč 59 Kč

Stav:
Dobrý, až velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 168-[V]
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Václav Kincl
Edice: 37. svazek ed. Knihy osudů a práce 35x
Vydání: I. vydání
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 27. ledna 2023 9:11
Číslo položky: 484001

Penicillin je opravdu zázračný lék, který zachránil za poslední války mnoho tisíců životů amerických a britských vojáků. Jeho objevitel Sir Alexander Fleming, a Florey, který ho uvedl do života, obdrželi jako uznání za svou práci pro blaho lidstva v roce 1945 Nobelovu cenu.

Autor, sám chirurg, popisuje v této knize všem srozumitelným způsobem nejen úžasnou historii tohoto objevu, ale i vznik nemoci vůbec, mikroby, plísně a vše, o čem lékařská věda pracuje k zlepšení lidského zdraví. Ač se v mnohých svých částech čte kniha jako napínavý román, neztrácí svou cenu ani pro odborníky, protože popisuje podrobně různé nemoci, které je možno penicillinem léčiti, i způsob jednotlivých léčení.

Je to kniha velmi aktuální, neboť zodpovídá důkladně všechny otázky, které si mnozí kladli po celkem kusých zprávách v tisku, jež se o penicillinu vyskytly. A tím aktuálnější, že od 1. VI. t. r. jsou již v anglických lékárnách k dostání penicillinové přípravky, které snad budou moci předpisovat brzo i lékaři u nás. Je třeba znát nejen obrovské možnosti a výhody léčení penicillinem, ale i to, že není lékem pro všechny nemoci. Autor pamatuje i na toto poučení a předpovídá penicillinu skvělou budoucnost, až jej bude moci každý používat jako ochranného prostředku proti mnohým nemocem: až se stane penicillin strážným andělem, který bude ustavičně na stráži v pleťových krémech, v tyčinkách na rty, v holicích mýdlech, v zubních pastách a ba i v cigaretách, aby se nikdo nenakazil všudypřítomnými mikroby častých chorob, ať je to již obyčejná rýma či těžké zápaly plic.

Autorovi se podařilo vytvořit knihu, která zábavnou formou podává více znalostí, než by se mohlo očekávat. Přečte ji každý s radostí i se zájmem, ať jíž je to laik nebo lékař.

Komentáře ke knize
George Bankoff

Britský chirurg a spisovatel ruského původu. Autor prací z oblasti lékařství, dějin a politiky, také autor beletrie.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více