Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Z lásky k dítěti

Betty Mahmoody, Arnold D Dunchock

Alpress | 2003


59 Kč 45 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 357
Jazyky: česky
Překladatel: Anna Thomasová
Edice: Klokan 1307x
Vydání: Vyd. 1. v nakl. Alpress
ISBN: 9788072188666
Vydáno v: Frýdek-Místek
Vystaveno: st 9. listopadu 2022 12:40
Číslo položky: 435417

Volné pokračování knihy Bez dcerky neodejdu má spíše dokumentární charakter a je zasvěceno popularizaci organizací, bojujících za práva dětí na celém světě.
Autorka upozorňuje na úskalí smíšených manželství a na reálné nebezpečí únosů dětí do země jednoho z rodičů. V knize uvádí mimo vlastní zkušenosti i několik dalších otřesných případů takových únosů a zdůrazňuje obtížnost, ne-li nemožnost, získat podle dosavadních právních předpisů dítě zpět. Autorčina aktivita směřuje na základě ustanovení Haagské konference k revizi zákonů v mezinárodním měřítku ve prospěch takto ohrožených a postižených dětí.

Komentáře ke knize
Betty Mahmoody

Betty Mahmoody je americká spisovatelka, která se proslavila především prvotinou Bez dcerky neodejdu a angažmá v oblasti práv dětí. V srpnu 1984 vycestovala Betty Mahmoody společně se svou čtyřletou dcerou Mahtob a svým mužem lékařem Bozorgem Mahmoodym, za jeho rodinou do Íránu na dvoutýdenní návštěvu. Ta se však změnila ve vězení, když se tam její manžel rozhodl zůstat a neumožnil Betty odcestovat zpět domů s jejich dcerou. O zážitcích ze svého pobytu v Íránu a útěku odtamtud napsala později Betty knihu nazvanou Bez dcerky neodejdu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu