Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 139 s., [4] s. barev. obr. příl |
Jazyky: | česky |
ISBN: | 9788073220457 |
Vydáno v: | České Budějovice |
Vystaveno: | út 12. září 2023 14:11 |
Číslo položky: | 637911 |
Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky.
Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. Následují konkrétní návody jak postupovat, sklizní ovoce počínaje (s podrobným výkladem o chemických procesech, probíhajících v plodech při kvašení), přes přípravu ovoce pro kvas (teplota a doba kvašení, technika plnění, přísady, živiny, kulturní kvasinky, nádoby na kvas), péče o proces kvašení až po destilaci. Po ukončení destilace postupy při ředění destilátu, skladování a lahvování. Závěrem jsou zařazeny tipy i na další zužitkování ovoce (sušení, výroba octa). Knihu uzavírá terminologický slovníček, výběr z právních předpisů k problematice a seznam odborné literatury.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem