Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vychytaná pizza : domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia

Maxine Clark

Dobrovský s.r.o | 2017


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 159
Jazyky: česky
Překladatel: Radka Kneblová
Edice: Knihy Omega 481x
ISBN: 9788073906153
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 4. ledna 2024 17:41
Číslo položky: 725272

Pizza je nejoblíbenější fastfoodové jídlo na světě. Díky starým původním i moderním receptům, které jsou uvedeny v této knize, můžete ve své troubě připravit pizzu, calzone nebo focacciu, na které se člověku budou sbíhat sliny. Kromě toho můžete také připravit mnoho dalších výborných druhů italského pečiva. Pro skutečné labužníky je pec na dřevo nutností, ale na přípravu skvělé pizzy všichni potřebují především základní kuchyňské náčiní, troubu – a své ruce! V knize jsou uvedeny důležité informace o pizze a základní postupy, jak ji připravit. Při čtení jistě pocítíte touhu upéct si vlastní. Kniha obsahuje podrobné pokyny pro přípravu základního těsta na pizzu, kváskového těsta a několika bezlepkových těst.

V kapitole o pizzách se silnějším a tenkým těstem najdete pizzu Margheritu, pizzu s karamelizovanou červenou cibulí, kapary a olivami, pizzu s kimči, masovými kuličkami a se sójovo-limetkovou omáčkou, pizzu z quinoy se sýrem burrata a artyčoky a s citronovo-olivovou tapenádou a bramborovou pizzu (bezlepkový bramborový koláč s ančovičkami). Kapitola o focacciích přináší focacciu z formy s vyšším okrajem, focacciu překypující sýrem, focacciu plněnou fíky, prosciuttem a taleggiem, focacciu se salámem nduja a s bazalkovo-citronovým olejem na potírání. Také jsou zde sladké verze vonící po citrusech. Zkuste calzone a pizza koláče, například calzone alla parmigiana nebo calzone s vepřovým masem, sladkým bramborem, kukuřicí a nakládanou zeleninou. Podívejte se na minipizzy a jednohubky, mezi nimiž najdete minipizzy s kozím sýrem a pestem nebo malé plněné muffiny a ligurskou sardenairu, která se krájí na plátky a podává se s vychlazeným pivem.

Komentáře ke knize
Maxine Clark

Autorka knih o jídle a učitelka vaření.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více