Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Versailleské romány. VI, Krásná intrikánka

Hermann Schreiber

Knižní klub | 2005

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Versailleské romány : Díl 1-9 KOMPLETNÍ Galantní dobrodružství + Královský vězeň + Bašta slávy + Zrádné sny + Návrat prince + Krásná intrikánka + Král a láska + Trůn v ohrožení + Krvavé září - Hermann Schreiber (2005, Knižní klub)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 254
Jazyky: česky
Překladatel: Alena Bezděková
Edice: 6. svazek ed. Versailleské romány 10x
Vydání: 1
ISBN: 80-242-1522-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 26. června 2017 15:45
Číslo položky: 14183

Versailleské romány 1.

Milostná romance odehrávající se v historických kulisách Francie 1. poloviny 18. století po smrti Ludvíka XIV.
Mladý šlechtic vstupuje do oslňujícího světa královského dvora s rozhodnutím, že se v tomto prostředí uplatní. Přemluví umírajícího Ludvíka XIV., aby jeho normandské rodině odpustil staré dluhy ajemu samotnému udělil důstojnickou hodnost. Odvahu a diplomatické nadání mladého šlechtice využije po králově smrti i regent Filip Orleánský a v jeho službách prožívá hrdina řadu politických, ale také milostných dobrodružství. Přes veškerou přízeň urozených dam se mu však stále stýská po přítelkyni z mládí, krásné dceři výběrčího daní.

Komentáře ke knize
Hermann Schreiber

Spisovatel Hermann Schreiber se narodil roku 1920 v Rakousku ve vídeňském Novém Městě. Vystudoval ve Vídni germanistiku, uměnovědu, filozofii a historii. V roce 1944 byl promován doktorem filozofie. Dnes žije v Mnichově jako nezávislý spisovatel. Proslul dvěma romány zobrazujícími realitu 50. let z francouzského prostředí "Pád do noci" a z prostředí vídeňské buržoazie "Vloupání do ráje". Popularitu si získal spolu s bratrem populárně-vědeckými pracemi, např. "Symfonie", "Číňané", "Zaniklá města", "Mořeplavci, cestovatelé, objevitelé." Hermann Schreiber ve svém nejvýznamnějším díle "Lásky a životy velkých metres", zasvěceném ženám z různých dob a zemí, které měly jedno společné - svou láskou a inteligencí často dokázaly nahradit téměř vše, čeho se králům, císařům a diktátorům nedostávalo v jejich oficiálních manželstvích. Svět vášnivých lásek, intrik, ale i intimností mocných lidí je začleněn do širšího historického rámce, počínaje rokem 1584, kdy se narodila Bianca Capellová, milenka dvou králů. Dalším příběhem je krátký příběh lásky mezi Marií Manciniovou a Ludvíkem XIV., největší a jediné lásky tohoto panovníka. Spisovatel se zaujetím popisuje život v německých rezidencích a krásu metres Magdaleny Sibylly a Aurory z Konigsmarcu. Posledním příběhem je příběh Evy Braunové milenky a později i manželky Adolfa Hitlera a Kláry Petacciové, milenky Benita Mussoliniho.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat