Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

V Jeho šlépějích neboli co by činil Kristus

Charles Monroe Sheldon

Sdružení mládeže Jednoty českobratrské, Křesťanský spolek mladíků v Praze | 1946


249 Kč 149 Kč

Stav:
Dobrý, desky mírně opotřebené
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 254
Jazyky: česky
Vydáno v: V Rakovníku
Vystaveno: ne 28. května 2023 12:13
Číslo položky: 559376

V nedávné době byl vydán v USA seznam literárních děl, která dosáhla největších nákladů v době od r. 1886 do 1945. První v seznamu jest náboženský román „In his traces“, „V Jeho šlépějích“, jenž dosáhl nákladu 8,000.000 výtisků. Román líčí život obce, která žila doslovně podle učení Ježíšova, a jeho autorem je pastor Charles M. Sheldon.“ - Tolik „Coronet“, Chicago, podle „Výběru“, Zlín, říjen 1945, str. 9.

Toto nejúspěšnejší dílo světové literatury, jež je tímto vydáním po třetí předloženo československé veřejnosti, nestárne vpravdě ani časem, ba je možno říci, že je stále aktuálnější.

Křesťanstvo, mnohdy pohodlně si hovějící na poduškách navyklé tradice, je zde uvedeno v přímou konfrontaci se základními požadavky a zásadami Kristovými.

Komentáře ke knize
Charles Monroe Sheldon

Narodil se 26. 2. 1857 ve Wellsville, stát New York. Stal se kazatelem jako jeho otec. Ve své službě si uvědomil, že církev se musí věnovat i těm, kteří jsou na okraji společnosti, těm, kteří jsou chycení do pasti nezaměstnanosti, hříchu, chudoby a diskriminace. Rozhodl se jim pomoct a najít si k nim cestu. Napsal 50 knih, hry, poezii, chvalozpěvy a další. Všechno se záměrem podnítit lidi kolem sebe k milování Boha a k převzetí zodpovědnosti za pomoc těm méně šťastným. Zemřel 24. 2. 1946 a byl pochován 26. 2. v den svých 89. narozenin.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více