Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Utajené dějiny Čech - historie, o které nechtějí odborníci slyšet

Aleš Česal, Otomar Dvořák, Vladimír Mátl

Ivo Železný | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 503
Jazyky: česky
Ilustrátor: Petr Utěšil
Edice: Knihovna Fantastických fakt 0x, 13. svazek ed. Knihovna fantastických fakt. Velká řada 9x
ISBN: 80-237-3871-2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 14. ledna 2021 10:27
Číslo položky: 143088

Známý autor literatury faktu představuje čtenáři jednu z nejtemnějších stránek lidských dějin. Zavádí nás do znepokojivého labyrintu mýtů, legend, spekulací, ale i reálných faktů, které popisují okultní pozadí nacistického Německa. Svět tajných společností, fantastických výprav za posvátnými relikviemi, dobu temných rituálů,znepokojivých vědeckých výzkumů a magických soubojů. Jaká je pravda o tajné společnosti Thule? Existovala mysteriózní organizace Zeleného draka? Byl Hitler ovlivněn okultními naukami? Jaké bylo mystické pozadí SS? Proč nacisté likvidovali svobodné zednáře? Kde se vzal název třetí říše? Proč si nacisté vyvolili za svůj symbol právě svastiku? To jsou jen některé otázky, které si autor klade. Nepřejímá nekriticky „fakta“ a tvrzení hojně opakovaná ve spekulativní literatuře, ale snaží se o kritický přístup podpořený prameny a literaturou v českém prostředí často neznámou. Ve většině případů uvádí i české souvislosti, které budou pro mnohé čtenáře zajímavým překvapením.

Komentáře ke knize
Otomar Dvořák

Otomar Dvořák je český spisovatel, novinář, scenárista, textař, publicista, dramatik a příležitostný herec, který je členem Obce spisovatelů a manželem výtvarnice Evy Zajícové. Vystudoval Střední průmyslovou školu a poté FAMU – obor dramaturgie a scenáristika. Od roku 1998 byl členem redakční rady časopisu Fantastická fakta. Pracoval jako dramaturg v hudebním divadle Semafor a v Městském divadle Zlín, poté jako spisovatel na "volné noze". Je autorem literatury faktu týkající se historických a přírodních záhad či tajemných míst v krajině, a také několika netradičních cestopisů. Další významnou částí jeho tvorby jsou beletristická díla z oblasti historie, sci-fi, fantasy a hororu. Píše také televizní scénáře, divadelní hry a písňové texty. Spolupracuje na rozhlasových a televizních pořadech Stanislava Motla z cyklu "Stopy, fakta tajemství" a TV sérii pro mládež "Záhady Toma Wizarda". Pro televizi CS film, kanál Kino Svět připravuje se svým studiem J.O.P. jako scenárista, režisér a moderátor cyklus publicistických pořadů Magazín záhad a Tajemná místa. Součástí Magazínu záhad je rubrika Magická kuchařka, v níž s manželkou Evou Zajícovou seznamují diváky s různými obřadními a výročními jídly našich předků.

Aleš Česal

Aleš Česal je český spisovatel. Zajímá se o historii a archeologii. Vystudoval archeologii na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval jako vedoucí Oddělení historie a společenských věd v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech a také v Centru pro prezentaci kulturního dědictví při Národním muzeu. Autor několika výstav. V současné době žije dlouhodobě mimo Českou republiku. Ve svých knihách se zaměřuje na zajímavé historické fenomény, historii krajiny, české pověsti a legendy. Svoje články a projekty pravidelně zveřejňuje na svém webu.

Vladimír Mátl

Spoluinicioval založení časopisu Fantastická fakta a internetového deníku Paranormal.cz, je editorem řady Magazín záhad. K historickým otazníkům se dostal přes svůj zájem o pravěkou, především keltskou historii našich zemí. Je stoupencem teorie „informační sítě“, v níž je otištěna historie celého současného vesmíru, na kterou se mohou citliví jedinci napojit.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu