Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tři holčičky na římse : osudy a příběhy dětí vyrůstajících mimo rodinu

Taťana Březinová

Návrat domů | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 150
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-7255-137-X (brož.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Julo Nagy
Vystaveno: so 16. října 2021 11:58
Číslo položky: 231183

Dvě sociální novely věnované komplikovaným osudům dětí z nevhodného rodinného prostředí, které se po řadě peripetií dostávají do pěstounské péče.

V titulní novele se rozvíjí osud tří sester, jejichž mentálně zaostalá matka a věčně opilý otec nejsou schopni jim poskytnout ani základní péči, natož pak podmínky pro zdárný rozvoj. Jednu z dcer svěří matka do dětského domova a následně do pěstounské péče, kde děvčátko zázračně okřívá. Díky nezájmu sociální pracovnice je ale dítě vráceno otci a jeho nové družce, kde je spolu se sestrami vystaveno skutečnému týrání. Jen proto, že bývalé pěstounce a její rodině leží na srdci osud dítěte, může mít příběh malé Anetky a její sestry šťastný konec. Druhá, kratší novela s obdobnou tematikou líčí příběh děvčátka, které stejně jako dva chlapci našlo včas domov u osamělé energické a láskyplné ženy.

Komentáře ke knize
Taťana Březinová

Absolventka Fakulty žurnalistiky UK, redaktorka a publicistka. Nositelka několika novinářských cen za literární reportáže, jednu z nich získala v roce 1975 po boku Františka Nepila. Žije v Praze a má tři dospělé děti. Po odchodu do důchodu se věnuje výhradně psaní. Je autorkou asi stovky povídek, které vycházely časopisecky, oblíbeným žánrem je novela. Knižně začala publikovat až po roce 1989. Nejprve samostatné novely, pak i publikace z oblasti naučné literatury, z nichž nejvíce zaujala „guinnessovka“ 100 + 1 zajímavostí z nejsevernějších Čech. Zařadila se mezi naše nečetné autory sociální prózy, náměty čerpala i z drsnějšího prostředí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu