Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Toulky Prahou

Miloslav Jenšík

Práce | 1973


49 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý, natrhnutá obálka
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 212, [40] obr. příl
Jazyky: česky
Ilustrátor: Václav Rytina, Bedřich Kocek
Edice: Delfín 224x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 22. února 2023 14:10
Číslo položky: 503799

První autorova kniha o Praze, zpracovaná pod existenčním tlakem, protože jak Ravik tak spoluautor Miloslav Jenšík byli ve výpovědní lhůtě. Na rozdíl od jiných průvodců (např. E. Pocheho) zvolil Ravik nikoli cestu ulicemi dům od domu, ale členění Prahy podle architektonických útvarů. Tak vznikla Praha domů, paláců, mostů, věží, chrámů, zahrad, zatímco spolupracovník Jenšík se zabýval Prahou válečnou, sportovní, hospodskou, i pražským slovníčkem naučným.
Kniha je kuriozní i jednou pikanterií: autorovo jméno muselo být redakcí staženo, protože Ravik měl již zákaz publikování. Na hřbetě plátěné vázby však Ravik zůstal, což se neobešlo bez odezvy.

Komentáře ke knize
Miloslav Jenšík

Narozen 6. 7. 1936 v Praze. Absolvent filozofické fakulty UK a postgraduálního kurzu fakulty žurnalistiky, autor literatury faktu z historie druhé světové války a českého ledního hokeje a fotbalu. V Nakladatelství Epocha vyšly v Edici Magnetka jeho knihy Skoncujeme s nimi! Varšava bude zničena , Anthropoid kontra Heydrich , Commandos útočí! Nájezd na St. Nazaire , Stalingrad - každý dům, každé okno, každý kámen a Červené máky na Monte Cassinu . Z jeho sedmnácti publikací o historii sportu získala Zlatá kniha ledního hokeje Cenu E. E. Kische.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více