Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tóny v trní

Mariana Slanská

Eroika | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 1101
Jazyky: česky , slovensky
Vydání: 1
ISBN: 80-86337-53-7
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 29. září 2018 13:01
Číslo položky: 37958

Velmi rozsáhlý román je příběhem trojice žen, Gity, Jany a Evy, které se poznaly v dětství a jejichž osudy se překříží ještě po dvaceti letech, v období konce osmdesátých let.
Psycholožka Eva má vcelku spokojené manželství, tříletého syna a osmiletou dceru. Samotnou ji překvapí, když se zamiluje do jiného muže, ještě bolestnější je odhalení, že jde o tajného katolického kněze… Svou „krizi středního věku“ i velký psychický tlak vyplývající z jejího zaměstnání vyřeší přikloněním se k víře.
Také Gita, Romka z typické slovenské osady, které se jako jedné z mála z tohoto prostředí podařilo vystudovat (lékařka na ORL) se rozhodne svého muže, pendlujícího mezi Prahou, Bratislavou a hlavně ambiciózní matkou, opustit, a prožívá románek se známým hercem a režisérem, který byl jejím dětským idolem. Karty zamíchá vážná choroba...
I Jana opouští svého muže i dítě: vztahovou krizi řeší tím, že se odstěhuje k dávné lásce, muži, který trpí rakovinou a potřebuje celodenní péči…
Trojjazyčný (čeština, slovenština, romština) román je naprosto strhující a po právu se zařadí k tomu nejlepšímu, co u nás bylo o ženách kdy napsáno.

Komentáře ke knize
Mariana Slanská

Pod uměleckým jménem Mariana Slanská se ve své prvotině přestavuje překvapivě zralá autorka, jejíž vypravěčský talent a schopnost vnímání postav má potenciál důkladně zahýbat současnými literárními vodami. Autorčina zkušenost z dlouhých let prožitých na východě Slovenska v prostředí snad nejkoncentrovanějšího osídlení Romů v Evropě, zkušenost z lékařského prostředí a v neposlední řadě i zkušenost mateřství - to vše se odráží v její osobité výpovědi o hledání dobra, lásky, krásy, soucítění a pospolitosti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat