Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tichý svědek

Nigel McCrery

Ikar | 1999


59 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 190
Jazyky: česky
Překladatel: Matouš Ibl, Pavla Iblová
Série: Samantha Ryanová 1.
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7202-491-4 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Viera Fabianová
Vystaveno: st 30. listopadu 2022 12:16
Číslo položky: 448483

V opuštěné polorozbořené hrobce starého hřbitova v zapadlé anglické vesničce blízko univerzitního města Cambridge jednoho dne objeví těžko identifikovatelnou mrtvolu mladého muže. Na místo činu přijíždí soudní patoložka Samantha Ryonová, svými kolegy nazývaná "ledová královna", aby zjistila příčinu záhadné smrti, která je již druhou v pořadí - před několika lety zde totiž našli podobně znetvořené tělo. Sam, uznávaná odbornice, poradkyně ministerstva vnitra v oboru patologie, odborná asistentka na univerzitě a členka Královské komory patologů, shromáždí všechny indicie, které vedou k závěru, že jde o rituální vraždu. Černá magie sice láká média, ale u policie Sam pro svou teorii podporu nenachází, proto jí nezbývá než se pustit do pátrání na vlastní pěst. Výsledky ji děsí, neboť je brzy jasné, že vrah je nebezpečný protivník, který jedná chladně a s rozvahou podle předem stanoveného plánu.
Ambiciózní, přitažlivá a inteligentní doktorka Samantha Ryanová je hlavní hrdinkou i dalších knih literárně velmi talentovaného Nigela McCreryho, jehož thrillery se staly předlohou k televiznímu seriálu BBC.

Komentáře ke knize
Nigel McCrery

Anglický spisovatel a scénárista.V minulosti býval policejním důstojníkem. Autor knižní předlohy jednoho z nejpopulárnějších britských krimiseriálů… Nigel McCrery kdysi býval devět let policistou, než se rozhodl dostudovat v Cambridgi historii. Poté se dal na psaní scénářů pro BBC, a také na tvorbu knih. Píše thrillery, historické romány i literaturu faktu. Jeho nejlepším počinem bylo však bezesporu stvoření bezkonkurenčně nejoblíbenější soudní patoložky Spojeného Království, doktorky Samanthy Ryanové. Ta pracuje pro Ministerstvo vnitra v oboru patologie, provádí pitvy v cambridgském hrabství a přednáší na tamní univerzitě. Její jméno však neproslavila pětice knih, ale televizní seriál, který vznikl roku 1996 na základě autorovy první knihy a nese i její jméno – Tichý svědek Doktorku Ryanovou v něm ztvárnila Amanda Burton, která za tuto roli obdržela čtyři ceny pro nejoblíbenější televizní herečku, seriál sám získal roku 1998 Edgara za nejlepší televizní sérii. V roce 2007 běžela 11. řada seriálu, v kterém však už doktorka Ryanová od roku 2004 nefiguruje a hlavní slovo v něm mají její tři bývalí kolegové…

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více