Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

The deceiver : selected writings from the years 1918-1968

Josef Lukl Hromádka, Milan Opočenský

1991

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 476
Jazyky: anglicky
ISBN: 9780552138239
Vystaveno: út 9. června 2020 13:35
Číslo položky: 102432

Sam McCready je šéfem oddělení britské tajné služby SIS, které má na starosti klamání protivníka, dezinformace a psychologické operace. V devadesátých letech se však svět rychle mění. Sovětský svaz se rozpadl, z mapy Berlína zmizela proslulá zeď, takže nyní bude možné omezit i rozsah činnosti SIS. Jako první by měl odejít právě McCready.
McCreadyho zástupce líčí šéfům SIS čtyři nejúspěšnější akce svého nadřízeného a v roli obhájce se tak snaží nejužší vedení agentury přesvědčit o jeho profesních zásluhách. Mistr klamu, hazardní hráč McCready, prošel všemi fázemi studené války. Jako agent v terénu přelézal drátěné překážky mezi NDR a NSR, hrál hlavní roli v rafinované zpravodajské hře mezi sovětskou KGB a americkou CIA, jako hrdina se utkal s teroristy IRA, kteří se pokusili získat od libyjské tajné služby zásilku výbušnin a zbraní. Byl nucen vzdát se exotické dovolené v tropech a odjet na britské závislé území v Karibiku, kde začal boj, v němž se střetává hrubá síla a zastrašování s McCreadyho vychytralostí...
Souboje na neviditelné frontě, jež vyžadují pevné nervy, rozhodnost, umění kombinace a odvahu riskovat, popisuje Frederick Forsyth brilantním vypravěčským stylem, v němž spojil znalost prostředí se strhujícím dějovým napětím.

Komentáře ke knize
Josef Lukl Hromádka

Josef Lukl Hromádka byl český protestantský a zejména luterský, později českobratrský evangelický teolog, vysokoškolský pedagog, žák Karla Bartha a teologický interpret marxismu. Orientoval se mimo jiné na sociální problematiku. Narodil se jako nejstarší syn zámožného luterského sedláka a měl po něm převzít rodový statek. Když otec viděl, že ho sedlačení nepřitahuje, nechal ho studovat na gymnáziu ve Valašském Meziříčí. Po maturitě studoval teologii ve Vídni, v Basileji, v Heidelbergu, v Aberdeenu a v Praze. Roku 1912 byl ordinován a stal se vikářem ve Vsetíně. Roku 1917 obhájil titul doktora filosofie prací o Masarykově filosofii náboženství na Filosofické fakultě UK. Během pastorské činnosti usiloval o sjednocení české luterské a reformované církve, k němuž došlo koncem roku 1918. Roku 1920 se habilitoval na pražské Husově československé evangelické fakultě bohoslovecké a roku 1928 byl jmenován řádným profesorem systematické teologie. Angažoval se v mezinárodních křesťanských organizacích a ekumenickém hnutí. V roce 1939 uprchl před nacismem do USA, kde přednášel dialektickou teologii na Princeton Theological Seminary a po válce se vrátil zpět do vlasti. Jeho pozice po převratu v roce 1948 vyvolala rozporné reakce, protože se stavěl proti slepému antikomunismu a zastával distancovanou kritickou solidaritu s československým státem, který ho ovšem propagandisticky využíval. Angažoval se v ekumenickém a mírovém hnutí . Za tuto svou činnost byl roku 1958 oceněn Leninovou cenou míru a dalšími komunistickými řády. Invaze vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968 byla pro něho i osobní tragédií, zvlášť když se ukázalo, že jeho kolegové z KMK invazi většinou podpořili....

Milan Opočenský

Narozen 5. 7. 1931 v Hradci Králové, zemřel 31. 1. 2007 v Praze, prof., ThDr., farář a teolog Českobratrské církve evangelické, organizátor ekumenického hnutí; předseda komise mládeže v Křesťanské mírové konferenci , tajemník Světové studentské křesťanské federace v Ženevě , generální tajemník Světového reformovaného svazu , vysokoškolský učitel na Komenského evangelické bohoslovecké fakultě ; zabýval se teologií Petra Chelčického, vztahem křesťanství a marxismu, teologií osvobození.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet