Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Té noci povstal Golem - Omyl Williama Shakespeara , Kterak slavný černokněžník Johannes doktor Faust na svět přiveden byl a o rozličných osudech jeho

Pavel Grym

Práce | 1971

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 171
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jaroslava Bičovská
Vydání: 1
ISBN: 24-071-71
Vydáno v: Praha
Náklad: 7 000 ks
Poznámka: obálka Jaroslava Bičovská
Vystaveno: po 15. června 2020 16:22
Číslo položky: 103509

Tři literárněhistorické reportáže vztahující se k minulosti Prahy, v nichž se autor na širokém faktografickém pozadí snaží řešit (či spíše uvádět do problematiky), jak vznikla legenda o pražském Golemovi, proč v Shakespearově hře Zimní pohádka se staly Čechy přímořskou zemí a jak souvisí faustovská tematika s legendou o Faustově domě v Praze.

Komentáře ke knize
Pavel Grym

Pavel Grym byl český novinář a spisovatel. Narodil se v Náchodě, v rodném městě maturoval v roce 1949, v době, kdy byl prosperující obchod jeho otce znárodněn. Začal studovat češtinu a divadelní vědu na Filozofické fakultě, po roce přešel na AMU, odkud byl pak z politických důvodů vyloučen, po vojně však školu dokončil. Od roku 1956 do začátku tzv. normalizace byl redaktorem Lidové demokracie, potom tiskovým referentem v Divadle Spejbla a Hurvínka. Pavel Grym psal do novin a časopisů, dělal dramatizace pro rozhlas i televizi, psal knížky pro děti nebo texty na gramofonové desky. Celý dospělý život žil v Praze, ale zemřel v léčebně pro dlouhodobě nemocné v Humpolci.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet