Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tancovačka na předměstí

Petr Hrbáč

Druhé město | 2014

Kategorie:
Štítky:

129 Kč 89 Kč

Stav:
Velmi dobrý, rýhy na obálce
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 198
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7227-354-6
Vydáno v: Brno
Vystaveno: po 27. února 2023 16:19
Číslo položky: 506988

Svět Hrbáčových povídek je nejen podivuhodný, je podivný a taktéž plný podivínů. Chvílemi vypadá, že je opravdu dvojitým odrazem na naší sítnici, jindy se ale obří pyramidy dávných Inků oproti němu jeví pouhými pupínky na praeputiu.
Bojoví pavoučci zde suverénně sídlí v hermeticky uzavřených skříňkách. Černoštváči vášnivě válčí s Pasošuky. Dvojice bitevních vrtulníků si nadává latinsky. Kahuda vynalézavě fouká do piva a pohvizduje si u toho madagaskarskou hymnu. Štopl se ovšem závodů nezúčastnil. Tancovačka na předměstí snad skončí kolektivním opékáním mrkví a celerů, nakonec ale vše dopadne téměř happy endem.
Tam, kde jiní autoři bývají ploší jako bezlepková placka, Petru Hrbáčovi stačí prostě přepnout z jedné polokoule na druhou. Je dokonce možné, že nad námi tento zvláštní svět i zvítězí, a je docela možné, že to bude dobře. Uvnitř zeměkoule už vzniká nový vesmír, tiše předoucí kosmos hemisfér: Bang!

Norbert Holub

Komentáře ke knize
Petr Hrbáč

Narozen 11. 10. 1958 v Brně, zemřel 4. 11. 2020 tamtéž. Básník, publicista a recenzent, hudebník. Lékař - pediatr, zabýval se též botanikou.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více