Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tajný kruh : příběh : příběh "Jay Bee", jediné ženy ze skupiny Churchillových špiónů

Josephine Butler

Naše vojsko | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 157
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jiří Školník
Překladatel: Dagmar Čapková
Edice: 125. svazek ed. Fakta a svědectví 131x
Vydání: 1
ISBN: 80-206-0493-6
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jiří Školník
Vystaveno: so 4. dubna 2020 12:18
Číslo položky: 93837

Angličanku Josephine Butlerovou, kvalifikovanou lékařku s dlouhou praxí ve Francii, povolal Winston Churchill roku 1942, aby se jako jediná žena stala členkou elitního "Tajného kruhu", skupiny, o níž nevěděli ani činitelé britského ministerstva války a rozvědky. "Tajný kruh" byl Churchillovým nejužším jádrem výzvědných agentů, kteří se zodpovídali pouze jemu a jejichž prostřednictvím premiér získával informace nezbytné pro úspěšné osvobození Evropy. Žádný z dvanácti členů neznal totožnost ostatních.
Přezdívku Jay Bee dal Butlerové Churchill. Josephine měla trénink v umění džiu-džitsu a cirkusový klaun ji naučil vyskakovat z letadla letícího těsně nad zemí. I po těchto stránkách byla připravena pro své úkoly vyzvědačky v porobené Francii. Víc než padesátkrát letěla na okupované území Francie, byla zatčena gestapem pro urážku jeho důstojníků a neustále čelila hrozbě prozrazení a smrti. Kniha Josephine Butlerové je dramatický a poutavý příběh o práci anglické ženy se skupinou bojovníků f

Komentáře ke knize
Josephine Butler

Josephine Elizabeth Butlerová rozená Greyová, byla britská anglikánská aktivistka, feministka, sociální reformátorka a bojovnice proti vykořisťování žen. Soustředila se na pomoc chudým ženám a prostitutkám a boj proti dvojímu metru viktoriánské sexuální morálky. Byla iniciátorkou a hlavní vůdkyní kampaní, které vedly ke zrušení „Contagious Diseases Acts“ a ke zvýšení věku způsobilosti k pohlavnímu styku z 13 na 16 let.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat