Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 191 |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Hans Joachim Döbbelin |
Edice: | 55. svazek ed. Albatros Plus 72x |
Vydání: | 1. vyd. |
ISBN: | 9788000015460 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 13. března 2023 13:44 |
Číslo položky: | 516936 |
V antice byl sýr nazýván "darem bohů" - labužníci ve starém Římě připravovali ve zvláštních sýrových kuchyních nebo dokonce udírenských dílnách až tucet druhů sýra všech tvrdostí a tvarů, a to i z oslího nebo koňského mléka. Toto kulinářské umění pak během následujících dvou tisíciletí evropské národy zdokonalily a rozvinuly tak, že se v dnešní době v nabídce sýrů těžko orientujeme. Přitom se z nich dá připravit jak nejprostší horalský pokrm, tak labužnické menu o několika chodech.
Kniha vysvětluje rozdělení sýrů do základních skupin, popisuje jejich historii i taje výroby a obsahuje 72 zajímavých receptů ze všech končin Evropy s fotografiemi.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem