Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Stříbrná lampa

Reinhold Schneider

Vyšehrad | 1977


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 143
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Scheinost, J Scheinost
Vydání: 1. vyd
ISBN: 33-499-77
Vydáno v: Praha
Náklad: 10 000 ks
Poznámka: obálka Karel Vodák
Vystaveno: so 11. prosince 2021 10:22
Číslo položky: 255187

Děj historického románu se odvíjí v Portugalsku na přelomu 14. a 15. století. Hlavní postavou je vojevůdce Nun Alvares Pereira, který v bitvě u Aljubarroty porazil kastilské vojsko a zachránil Portugalsku samostatnost.
Z německého originálu „Die silberne Ampel“, vydaného nakladatelstvím Union v Berlíně přeložil Jan Scheinost. Doslov „Obrana člověka. Život a dílo Reinholda Schneidera“ napsal Ingo Zimmermann.
Vydání první.

Komentáře ke knize
Reinhold Schneider

Reinhold Karl Werner Schneider byl jeden z nejvýznamnějších německých spisovatelů 20. století. Jeho rodiče vedli proslulý hotel Messmer, kde německý císařský pár Augusta a Wilhelm I. žil po celá desetiletí během svých pravidelných pobytů v Badenu. V letech 1912 - 1921 vystudoval reálné gymnázium v Baden-Badenu . Během této doby se německá říše zhroutila a poválečné hospodářské, sociální a politické zmatky dopadly na celou zemi, ale také na rodinu Reinholda Schneiderse. Hotel Messmer čelil nepřekonatelným finančním potížím a musel být uzavřen. Matka opustila rodinu a v roce 1922, krátce po 19. narozeninách Reinholda Schneidera se jeho otec zastřelil. Také Reinhold Schneider se pokusil ukončit svůj život. Objevil v sobě jazykové nadání a kromě jiných řečí se naučil španělsky a portugalsky. Po získání skromných finančních prostředků odjel Reinhold Schneider roku 1928 do Portugalska. Začátkem třicátých let se vrátil do Německa a usadil se v Potsdamu. Vrátil se ke katolické víře. Roku 1938 přesídlil do jižního Německa. Až do své smrti bydlel ve Freiburgu. V roce 1938 napsal protinacistickou "Las Casas a Karel V." , byl prohlášen za "nežádoucího". Navzdory zákazu publikování v roce 1941 se v roce 1944 objevila brožura s názvem "Das Gottesreich in der Zeit. Sonette und Aufsätze". Také v časopise "Weiße Blätter. Zeitschrift für Geschichte, Tradition und Staat" pravidelně publikoval. Na jaře roku 1944 prohledalo gestapo jeho byt, Schneider se ukryl v protestantském klášteře. V dubnu 1945 byl obžalován za velezradu, soud vzhledem ke zhroucení národního socialismu již neproběhl. V poválečném období obdržel několik ocenění. V roce 1952 byl na návrh prezidenta Spolkové republiky Německa Theodora Heuse jmenován rytířem řádu "Pour le mérite". Reinhold Schneider vydal téměř 200 titulů.(zdroj životopisu: nakl. Vyš...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat