Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

STOP - Světové tažení ochmelky Poláčka z Prahy do Ohňové země

Tomáš Poláček

Reportér magazín | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 256
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-260-8893-6
Vystaveno: st 7. června 2023 14:11
Číslo položky: 567350

Redaktor měsíčníku Reportér popisuje bláznivou výpravu z léta 2015, během níž se ve dvou stech padesáti autech povětšinou nevalné úrovně dostal přes Sibiř, Aljašku, nebezpečnou Střední Ameriku nebo peruánskou poušť až do střediska Ushuaia v Ohňové zemi - nejjižnějšího města světa. "V mexickém kamionu jsme šňupali bílý prášek, v Jižní Americe žvýkali koku, ilegálně jsem překračoval hranice mezi středoamerickými státy, to všechno v knize je," vysvětluje Poláček.
Tomáš Poláček stopuje více než dvacet let, dojel mimo jiné z Prahy na olympiádu do Pekingu, při stopování po východním Turecku skončil ve vězení, a tak se v knížce objeví i vzpomínky na jeho nejzajímavější cesty. "Páteří knihy je ale letošní cesta," říká, "protože ta byla určitě nejdrsnější - v posledních dnech jsem brečel."
Kniha kromě dramatického textu obsahuje desítky fotografií nebo důležitých map.

Komentáře ke knize
Tomáš Poláček

Narodil se 21. prosince 1977 matce Evě, toho času studentce pražské Fakulty žurnalistiky. Poslední ročník absolvoval a diplom převzal spolu s ní. Od páté třídy na základní škole vydával se spolužákem Michalem Trunečkou časopis Calypso, pro nějž tito dva pokrevní bratři napsali rozhovory mimo jiné s Jaroslavem Foglarem a kardinálem Františkem Tomáškem. Od září roku 2000 pracoval v MF DNES, kde se brzy vyhranil jako autor velkých rozhovorů a reportáží. Zajímavostí je, že pět procent jeho respondentů do půl roku od vydání článku zemřelo, a u reportáží že si Tomáš většinou našel téma, při němž se nedalo vyhnout konzumaci alkoholu. I tak se v MF DNES udržel do léta 2014, kdy se rozhodl následovat své největší novinářské oblíbence do měsíčníku Reportér. V něm by si rád splnil sen - cestu autostopem kolem světa.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více