Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Stíhač : Bitva o Británii - jak to skutečně bylo

Len Deighton

Práce | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 356
Jazyky: česky
Ilustrátor: Václav Rytina
Překladatel: Vladimír Valouch, František Fajtl
Edice: ELF - Edice literatury faktu 13x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-208-0218-5 (brož.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Václav Rytina
Vystaveno: út 26. ledna 2021 11:17
Číslo položky: 146811

Bitva o Británii – jak to skutečně bylo.

Len Deighton působil v letech 1939–1945 jako fotograf v britském Královském letectvu (RAF), později krátkodobě pracoval jako steward v letecké společnosti. Prosadil se jako spisovatel špionážních a válečných románů, lze připomenout jeho úspěšný román z leteckého prostředí Bomber (Bombardér). Mezi mnoha knihami o letecké bitvě o Británii se stěží najde druhá natolik důkladně projednaná a toto téma vyčerpávající. Dostatečný časový odstup od konce války umožnil autorovi získat maximální množství věrohodných údajů a faktů dříve utajovaných či zkreslovaných, ale také oprostit se od utajeného pohledu rodilého Brita, událostmi bezprostředně zasaženého. Jeho dílo je charakterizované množstvím nejen historických, ale zejména technických detailů, zvláště pokud se týká konstrukce letadel a technicko-taktických dat. Probíhající padesáté výročí letecké bitvy o Británii jistě obrátí čtenářskou pozornost k této události, která byla významným mezníkem II. světové války. Kniha není zajímavá jen pro příznivce letectví, ale zaujme i všechny čtenáře literatury faktu.

Úvod ke knize napsal renomovaný anglický historik II. světové války A. J. P. Taylor, což samo o sobě je uznáním kvality tohoto díla. Dodatek k českému vydání napsal gen. František Fajtl, přímý účastník bitvy.

Komentáře ke knize
Len Deighton

Leonard Cyril Deighton je britský vojenský historik a spisovatel. Len Deighton se narodil v Londýně v roce 1929. Pracoval krátkou dobu u britských železnic a pak nastoupil vojenskou službu u RAF jako fotograf přidělený ke zvláštní vyšetřovací skupině. Po svém propuštění v roce 1949 odešel studovat na St. Martin's School of Art a poté mu bylo uděleno stipendium na Royal College of Art. V té době si přivydělával jako číšník a zalíbilo se mu kulinářské umění, o němž napsal mnoho článků do Observeru a také dvě knihy. Po jistou dobu pracoval jako ilustrátor v New Yorku a jako umělecký ředitel jedné reklamní agentury v Londýně. Nakonec se přestěhoval do Dordogne a začal pracovat na své první knize Svazek Ipcress, která vyšla poprvé v roce 1962 a měla okamžitě ohromný úspěch. Od té doby vydal Deighton dvacet čtyři knih literatury faktu i smyšlených příběhů, včetně špionážních románů a velmi precizně propracovaných válečných novel. Všechny jeho práce se proslavily na celém světě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet