Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Spící panna

Jeffery Deaver, Michael Byrnes, Peter Pezzelli, Victoria Hislop

Reader's Digest Výběr | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 589
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 174x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7406-011-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 12. května 2022 10:51
Číslo položky: 330677

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od renomovaných amerických autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Jeffery Deaver: Spící panna – Daniel Pell sedí ve vězení za několikanásobnou vraždu, ale jak vyšetřovatelka Kathryn Danceová dobře ví, není to jen tak obyčejný zločinec. Pell je totiž obratným a zkušeným manipulátorem schopným přimět nic netušící oběť prakticky k čemukoli. Když se pak Pellovi s pomocí naivní dívky podaří uprchnout, záleží jen na Danceové, jestli dokáže předem odhadnout jeho kroky a přispět k jeho rychlému dopadení. Právě ji totiž zločinec považuje za největšího protivníka a nebude váhat bezohledně se vypořádat jak s ní, tak s celou její rodinou.

2) Peter Pezzelli: Recept na lásku – Francesčinou největší láskou a pýchou je její kuchařské umění, totiž hned po rodině. Dcery s vlastními dětmi ale žijí příliš daleko a syn přichází na návštěvu jen jednou za čas. Aby Francesca zahnala pocit osamění, rozhodne se odpovědět na inzerát svobodné matky hledající pomoc k dětem. Přítelkyně ji sice od takového závazku zrazují, ale Francesca se pro novou rodinu brzy stane nepostradatelnou pomocnicí i milovanou „náhradní babičkou“. A není divu, protože kromě lahůdek italské kuchyně zná i jeden speciální recept …

3) Michael Byrnes: Tajemství Chrámové hory – Na Chrámové hoře v Jeruzalémě dochází k násilnému incidentu, při němž zahyne třináct izraelských vojáků a z tajné podzemní kobky je odcizen vzácný předmět, který zde byl ukrytý po dlouhá staletí. Aby událost v napjaté oblasti nepřerostla v konflikt, je zapotřebí vést vyšetřování co nejobezřetněji, s využitím služeb zkušených diplomatů. Ve stejné době dostává pozvání do Vatikánu americká genetička Charlotte Henneseyová a je tu spolu s antropologem Giovannim Berseiem pověřená zkoumáním ostatků neznámého muže, který zemřel přibližně před dvěma tisíci let.

4) Victoria Hislopová: Ostrov – Během dovolené na Krétě využije Alexis Fieldingová příležitost navštívit vesnici, kde vyrůstala její matka, idylické místo se od podobných osad liší jedinou maličkostí, právě odsud odjížděli v minulosti lidé nakažení malomocenstvím na své poslední útočiště, ostrov Spinalongu. Alexis zde hledá odpovědi na nevyjasněná místa rodinné minulosti a od matčiny dávné známé se dozvídá, jak zásadní roli sehrálo v životě několika generací jejich předků právě nedaleké leprosárium.

Komentáře ke knize
Jeffery Deaver

Jeffery Deaver , je americký autor detektivních románů. Do češtiny jeho dílo překládají Jiří Kobělka, Zuzana Pernicová, Milada Suderová a Michal Švejda. Narodil se 6. května 1950 v Glen Ellyn v americkém státě Illinois. Otec byl reklamní textař, matka byla hospodyňka, má taky sestru Julie Reece Deaverovou, která píše romány pro mládež. Svou první knihu, která se skládala z dvou kapitol, napsal když mu bylo jedenáct. Nejdříve se živil jako folkový zpěvák a skladatel, hrál a zpíval po klubech v San Francisku a v Chicagu. Pak se přestěhoval do New Yorku a přihlásil se na práva. Když pracoval jako komerční právník na Wall Street, začal psát svůj první román. Je autorem třiceti dvou románů a tří sbírek povídek. Proslul se zejména knihami s ochrnutým kriminalistou Lincolnem Rhymem.

Peter Pezzelli

Přestože Peter Pezzelli napsal teprve pár románů, lze u něj už hovořit o charakteristickém přístupu ke zpracování příběhu. V jeho knihách nalézáme sílu lásky a rodiny, tak typické pro Itálii, společně s výtečnou kuchyní. U takové kombinace není divu, že Pezzelliho popularita rychle stoupá. Narodil se a vyrůstal v Rhode Islandu, kde prožil prakticky celý svůj dosavadní život s výjimkou čtyř let strávených na univerzitě v Connecticutu. Po absolutoriu studia anglické literatury v roce 1981 začal pracovat jako správce v pečovatelském domě, který provozovala jeho rodina. Zkušenosti z práce v rodinném podniku zúročil – už jako spisovatel na plný úvazek – právě při psaní románu Vila Mirabella.

Michael Byrnes

Spisovatel Michael Byrnes žije na Floridě s manželkou a dvěma dcerami. Získal magisterský titul z obchodní administrativy na Rutgers University a je spolumajitelem velice úspěšné pojišťovací makléřské firmy. Jeho knihy jsou inspirovány celoživotní fascinací vědou, teologií a stavem lidské společnosti. Knihy autora oslňují čtenáře zejména tím, s jakou precizností a nejmodernějšími vědeckými prostředky přistupují jeho hrdinové k řešení prastarých náboženských záhad. Do poslední chvíle zůstávají podivná úmrtí a starodávné relikvie zahaleny tajemstvím. Autor propojuje historii a mýty s ožehavými tématy současného světa a ve spojení s propracovanými charaktery postav vytváří úžasně čtivé a napínavé příběhy. Se svou knihou "Tajemstvíí morové jeskyně" - představuje konečně rovnocenného konkurenta Dana Browna a jeho Da Vinciho kódu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více