Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Smutek nosí černou

Graham Hurley

BB art | 2006


69 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 388
Jazyky: česky
Překladatel: Petra Klůfová-Štechová
Edice: 64. svazek ed. Class 112x, 5. svazek ed. Joe Faraday 3x
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-849-5 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 12. ledna 2023 15:54
Číslo položky: 474075

Opět se setkáváme s detektivem inspektorem Faradayem, fanatickým zastáncem spravedlnosti a čestných metod boje se zločinci. V osobním životě řeší problémy s hluchým synem, jehož od narození vychovává sám. Únik před krutou realitou hledá v pozorování ptactva, což je nádherně starosvětská záliba a jedna z mála činností, která ho sbližuje i se synem, jenž se usilovně snaží osamostatnit.
Druhou význačnou postavu představuje detektiv Paul Wilson, který se řídí zásadou „účel světí prostředky“ a svoje netradiční způsoby pátrání a vyšetřování raději tají před nadřízenými.
Značnou roli v příběhu hraje i válka v Iráku – děj se odehrává v roce 2003 a Hurley se nijak netají tím, že se přiklání na stranu odpůrců zmíněné války. Celá kniha tím dostává i širší historický rozměr.

Komentáře ke knize
Graham Hurley

Kdo se umí vzdát jedné úspěšné kariéry, aby byl v té druhé ještě úspěšnější? Už jako dítě miloval staré válečné filmy, ale na Cambridge University šel s pevným odhodláním stát se spisovatelem. Zjistil však, že pouze čtením klasických románů se psát nenaučí, o čemž ho utvrdily především jeho vlastní rukopisy, odmítnuté všude, kam je poslal. Bylo třeba přehodnotit budoucnost, a tak se rozpomněl na své filmové nadšení a zkusil to u televize. Začínal jako pomocný scénárista, až postupně dospěl do režisérského křesla. Dalších 20 let si budoval kariéru režírováním a produkováním televizních dokumentů. Natočil např. fascinující dokumenty o vracích Titaniku a Bismarcku, posbíral i několik cen… ale stále chtěl vidět své jméno také na papíře. Když však produkční společnost odstoupila od smlouvy, od které se hodně očekávalo, byl to přesně ten impulz, na který Hurley čekal. Skončil s filmy a vrhl se plně na dráhu spisovatelskou. Díky dokumentům získal spoustu zkušeností a přehled o různých problémech světa, a tak autorovy první knihy zavádějí čtenáře do všech koutů planety a dotýkají se současných palčivých kauz. V 90. letech takto napsal 9 samostatných thrillerů. S rokem 2000 však přišla na trh první kniha z veleúspěšné série moderních detektivních románů, ukazující autorův oblíbený Portsmouth z té temnější stránky. V roce 2008 se připravuje k vydání již osmá kniha z řady, kde hlavní slovo mají dva policisté z jednoho města, ale s naprosto rozdílnými povahami – detektiv inspektor Joe Faraday a detektiv konstábl Paul Winter.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu