Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Slovník českých dějin

Libor Vykoupil

Julius Zirkus | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 769
Jazyky: česky
Vydání: 2
ISBN: 80-902782-0-5
Vydáno v: Brno
Poznámka: obálka René Senko
Vystaveno: út 20. dubna 2021 12:11
Číslo položky: 172218

Tento Slovník českých dějin si klade za cíl přiblížit svým uživatelům dějiny našeho státu nejen v období 1918 -1992 ale i některými pojmy z 18 -19 století.

Slovník obsahuje také, v souladu s historickou problematikou, hesla z oblasti kulturních dějin, dějin státu a práva, geografická hesla atd. Neobsahuje naopak hesla biografická. Osoby zmíněné v textu jednotlivých hesel jsou uvedeny ve jmenném rejstříku. Hesla jsou přesně a srozumitelně formulována. Jejich součástí je i seznam základní literatury k dané problematice.
Hesla vysvětlují významné události, fakta, reálie a pojmy z českých a československých dějin v kontextu dějin evropských i světových.
Druhé přepracované vydání.

Komentáře ke knize
Libor Vykoupil

Libor Vykoupil je český historik a vysokoškolský učitel. V letech 1975 až 1980 vystudoval historii a ruský jazyk na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a od roku 1979 je zaměstnán na Historickém ústavu této fakulty. V roce 1982 získal titul PhDr. a v roce 1999 Ph.D. V minulosti byl členem Komise pro zkoumání událostí roku 1968. Spolupracuje též s Českým rozhlasem Brno, kde má svůj vlastní pořad Ecce homo, v němž uvádí výročí dne. Ve svých dílech i ve své pedagogické činnosti se specializuje na moderní české dějiny, období první republiky a vzájemné vztahy Čechů a Němců. Vyučuje však i dějiny Nizozemí do 17. století a dějiny Spojených států amerických v 18. století.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více