Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Škola pro snoubence a novomanžele

Jiří Mrkvička

Avicenum | 1977


49 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý, opotřebená a potrhaná obálka, první strana roztrhlá
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 354, [1]
Jazyky: česky
Vydání: 2. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 30. března 2023 12:33
Číslo položky: 528303

Soužití dvou lidí v manželství předpokládá jisté lásku, porozumění, vzájemnou úctu a respekt a harmonii, což jsou základní pilíře rodiny, předpoklad zdravého rodinného prostředí, v němž budou dříve nebo později vyrůstat děti. Soužití přináší s sebou ovšem i některé otázky či dokonce problémy, na které se leckdy nenajde odpověď okamžitě, nebo které mladý pár nedovede bez dostatku zkušeností vyřešit. Aby takových úskalí bylo co nejméně, o to se snaží právě autoři této publikace.

2. vydání
356 stran + 68 stran příloh s výběrem antické, renesanční, barokní a novodobé poezie

Pozn.: V katalozích je kniha uváděna s autorstvím Jiří Mrkvička aj.

Škola pro snoubence a novomanžele provede čtenáře od vzniku přátelství a lásky společnou cestou do manželství se všemi starostmi a radostmi vytváření vlastního prostředí a pevného domova jako pouta, ovšem nikoliv jako izolace od společnosti.

Podrobně probírá soužití sexuální, ukazuje význam tohoto vztahu v manželství nejen jako faktor reprodukční, ale jako důležitý faktor společného života partnerů. Rodičovství je možné plánovat, dobře se na ně připravit.

Je správné nejen pro nastávající matky, ale i pro budoucí otce znát něco více o těhotenství i porodu a připravit se na společenské poslání dobrých rodičů.

Protože úplná rodina je základem lidské společnosti, základem zdravé budoucnosti příštích generací.

V závěrečné části jsou zpracované výňatky ze Zákona o rodině a informace o pomoci našeho státu mladým manželům a rodičům.

Komentáře ke knize
Jiří Mrkvička

PhDr. Jiří Mrkvička celý život pracoval na pardubickém psychiatrickém oddělení a jako klinický psycholog, psychologický poradce a psychoterapeut se věnoval dospělým i dětským pacientům a jejich rodinám. Jako uznávaný a vyhledávaný odborník přednášel a publikoval na mnoha konferencích i seminářích, v časopisech, rozhlase a televizních pořadech. V závěru svého působení vyučoval psychologii náboženství také studenty Univerzity Pardubice. Známé a ceněné jsou jeho publikace, zejména již dávno rozebraná „Knížka o radosti“, „Člověk v akci“, „Hovory s Tebou“ … Ve svých knihách dokázal propojit svoji filozofickou erudici s uvažováním o člověku ve zdraví a nemoci. Zamýšlel však také nad těmi, kteří pomoc druhým poskytují, ať už jako lékaři, psychologové, poradci, sociální či pedagogičtí pracovníci. Dařilo se mu vyjadřovat své myšlenky jazykem přístupným nejen úzké odborné veřejnosti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat