Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sherlock : Studie v růžové

Steven Moffat, Mark Gatiss

Crew | 2018

Kategorie:

149 Kč 129 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Část souboru: Sherlock 1 - 3 Studie v růžové + Slepý bankéř + Velká hra - Mark Gatiss, Steven Moffat (2018, Crew)
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 204
Jazyky: česky
Překladatel: Anna Křivánková
Edice: 1. svazek ed. Sherlock 8x, Crew manga 58x
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 10. března 2023 11:32
Číslo položky: 515542

Bývalý vojenský lékař John Watson se vrací z Afghánistánu do Londýna a vzhledem k nepříliš uspokojivé výši své penze nutně potřebuje spolubydlícího.
Toho shodou okolností shání i Sherlock Holmes, detektivní poradce – jediný na světě, alespoň to sám tvrdí! – a veskrze podivuhodný člověk, který při přemýšlení hraje na housle, někdy celé dny nepromluví ani slovo a jeho dedukční schopnosti pravidelně zachraňují reputaci Scotland Yardu. Jejich setkáním pak začíná nejen jedno z nejslavnějších přátelství v dějinách literatury, ale též vynikající japonská adaptace neméně vynikajícího britského seriálu „Sherlock“.

Komentáře ke knize
Mark Gatiss

Mark Gatiss je britský herec, scenárista, spisovatel a komik. Je známý jako člen komediální skupiny The League of Gentlemen spolu s Reecem Shearsmithem, Stevem Pembertonem a Jeremym Dysonem. Dále také byl scenáristou a účinkoval v seriálech Doctor Who a Sherlock. Narodil se v Sedgefieldu v County Durham v Anglii, kde vyrůstal naproti eduardovské psychiatrické kliniky, kde pracovali jeho rodiče. Mezi jeho záliby v dětství patřilo sledování Doctora Who a filmů Hammer Horror v televizi, čtení Sherlocka Holmese a Herberta George Wellse a sbírání zkamenělin. Všechny tyto zájmy podnítily jeho tvůrčí práci v dospělosti. Navštěvoval základní školu Heighington CE Primary School a Woodham Comprehensive School v Newton Aycliffu. Na druhé uvedené chodil o dva ročníky výše než Paul Magrs, jeden z dalších autorů Doctora Who. Je otevřený homosexuál a v letech 2010 a 2011 se objevil na žebříčku nejvíce vlivných homosexuálů, vydaným magazínem The Independent on Sunday's. Je v partnerství s hercem Ianem Hallardem a mají labradora jménem Bunsen. Jednou postavil viktoriánskou laboratoř u nich doma na West Endu, jako splnění si dalšího z dětských snů. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Mark Gatiss na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat