Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sen o Ráji

Kai Meyer

Alpress | 2005

Kategorie:

79 Kč 49 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 255
Jazyky: česky
Překladatel: Jesika Schaft
Edice: Klokan 1310x, 1. svazek ed. Sen o Ráji 2x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7362-166-5 (váz.)
Vydáno v: Frýdek-Místek
Poznámka: obálka Tomáš Řízek
Vystaveno: út 20. prosince 2022 14:13
Číslo položky: 462328

Ráj na Zemi kdysi skutečně existoval - a mohl by zde nastat znovu. Novicka Favola bedlivě střeží poslední květinu ze zahrady Edenu. Pokud se jí podaří najít to místo, odkud květina pochází, a pokud ji tam zasadí, zbývá lidstvu ještě naděje. Favolu podporuje slavný Albertus Magnus, jeden z největších učenců své doby. A také mladý Aelvin, jehož s křehkou Favolou nečekaně spojil osud. Cestu jí však kříží mocichtivý arcibiskup, který i za pomoci žoldáků a za cenu jakkoli krutých a krvavých objetí hodlá Ráj získat sám pro sebe. Dokáže mu někdo čelit?
Na druhém konci světa mezitím vzkvétá neobvyklá láska - vůdce pouštního národa s klíčem k zahradě Eden miluje mongolskou princeznu Sinaidu. Jen jemu je dovoleno vstoupit do Zahrady, kterou jeho lidé střeží odnepaměti, a zase se z ní živý navrátit. Jeho rádce, jenž celý život studoval moudro, jazyky a zákony zemí Východu, vidí v klíči od Zahrady vrchol svého snažení. Aby klíč získal hodlá snad i zradit... Odolá zlému pokušení? Podmanivý historický epos, prostoupený napětím, city, vášněmi i spory.

Komentáře ke knize
Kai Meyer

Kai Meyer je německý spisovatel literatury pro dospělé i mládež. Po střední škole studoval v Bochumi několik semestrů filmovou a divadelní vědu, několik let pracoval jako novinář, od roku 1995 se plně věnuje psaní knih. Jeho knihy byly přeloženy do asi třiceti jazyků, včetně češtiny. Dosud napsal přes padesát románů. Průlomem se stal Meyerův román Die Geisterseher . Jeho trilogie Piráti z Karibiku se stala bestsellerem a byla vydána v 19 jazycích. Velmi úspěšný byl i titul Ledový oheň, který získal v roce 2005 mezinárodní cenu Corine. Mezinárodního úspěchu se dočkala i trilogie Merla. Meyer rovněž napsal několik scénářů, píše rozhlasové hry, úspěšné jsou i jeho komiksy. Do češtiny dosud nebyly přeloženy všechny knihy. Prozatím posledním dílem v českém překladu byla kniha Pád vydaná v roce 2016 v nakladatelství Fragment, jejíž německý originál Arkadien fällt vyšel v roce 2011. Pád je třetí knihou ze série Arkádie. Jedná se o sérii fantasy knih pro děti. Hlavní hrdinové jsou čtyři děti ve věku kolem 12 let, kteří musí sami bojovat s temnými silami. V češtině na sérii Sedm pečetí navazuje série Temné společenství Arkánum, v německém originále jsou však všechny knihy součásti jedné řady . Navazuje na sérii Sedm pečetí. Další navazující tituly ze série Sieben Siegel v češtině nevyšly, ačkoliv má série ještě dalších pět knih . K řadě jako zvláštní vydání v roce 1999 vyšla kniha Jenseits des Jahrtausends. Následující díly v češtině zatím nevyšly: V tomto článku byl použit překlad textu z článku Kai Meyer na německé Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu