Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Saténový hlas

Eva Štolbová

Elba | 2005


69 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý až velmi dobrý, razítko z knihovny
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 99
Jazyky: česky
ISBN: 80-901219-1-8 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 9. prosince 2022 13:37
Číslo položky: 455818

Detektivní román, odehrávající se v normalizačních časech v prostorách Národního divadla, vypráví příběh tragické lásky mezi operním pěvcem a baletkou.

Primabalerína Helga, nový člen uměleckého souboru ND, rozvířila vody jinak ustáleného kolektivu. Nejedno mužské oko spočine na jejím dokonalém těle. Helgu však ukořistí místní donchuán Norbert Patera. Jenže jednoho dne Helga zmizí. Emigrovala? Utekla s neznámým mužem?

Komentáře ke knize
Eva Štolbová

Eva Štolbová je zajímavá žena s ještě zajímavějšími zážitky. Jako učitelka byla před rokem 1989 vyhozena ze škol, kde učila, nebo z Československé televize. Její byt se stal místem setkání disidentů a lidí, kteří nesouhlasili s tehdejším režimem. Ještě dva dny po Sametové revoluci ji a její přátele zatkla Státní bezpečnost. Žila s americkým saxofonistou Tonym Scottem a slovenským spisovatelem Dominem Tatarkou, na které s láskou vzpomíná. Narodila se 23. července 1935 v Ostravě a dětství, zasažené válkou, prožila ve Zlíně. V roce 1951 se odstěhovala s rodiči do Prahy, kde vystudovala Univerzitu Karlovu a stala se učitelkou českého jazyka pro střední školy. Od 60. let minulého století působila jako redaktorka Československé televize, kde vytvořila množství vzdělávacích nebo dokumentárních pořadů. V roce 1979 musela televizi opustit. Pak pracovala 10 let na pekárenském a obchodním učilišti. V roce 1988 spoluzaložila Demokratickou iniciativu a těsně před Sametovou revolucí Liberálně demokratickou stranu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více