Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sakrální architektura 20. století v Ústeckém kraji

Alena Sellnerová, Jiří Bureš, Alena Řičánková, Marta Pavlíková, Lenka Hájková, Matěj Páral, Ján Hanzlík

Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Ústí nad Labem | 2017


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 256
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-85036-68-8
Náklad: 700 ks
Vystaveno: so 21. listopadu 2020 22:55
Číslo položky: 129965

Publikace zahrnuje stavebně historický vývoj sakrálních staveb v Ústeckém kraji v průběhu 20. století, včetně historických jevů, které měly na tento segment architektury zásadní vliv (hnutí Los von Rom, vznik Československa, vznik nových církví, sekularizace společnosti po roce 1948). Realizace církevních staveb je představena i s ohledem na zahraniční dění a legislativní procesy. Knihu zakončuje kritický katalog šesti desítek vybraných objektů včetně krátkých medailonů jejich projektantů.

Komentáře ke knize
Marta Pavlíková

Narozena v roce 1978 v Klatovech. Mgr., fotografka, historička a památkářka, působí v územním odborném pracovišti - Národním památkovém ústavu v Ústí nad Labem, autorka výstav a prací z oboru, též práce o historických fotografiích ve sbírkách Národního památkového archivu v Ústí nad Labem. Věnuje se umělecké fotografii.

Ján Hanzlík

Ján Hanzlík byl slovenský a československý politik Komunistické strany Slovenska a poúnorový poslanec Národního shromáždění ČSSR a Sněmovny lidu Federálního shromáždění. V letech 1955-1968 se uvádí jako účastník zasedání Ústředního výboru Komunistické strany Slovenska. Na sjezdu KSS v roce 1966 vystupoval jako člen Ústřední kontrolní a revizní komise ÚV KSS. Ve volbách roku 1964 byl zvolen za KSS do Národního shromáždění ČSSR za Západoslovenský kraj. V Národním shromáždění zasedal až do konce volebního období parlamentu v roce 1968. K roku 1968 se profesně uvádí jako tajemník Okresního výboru KSS z obvodu Zbehy u Bratislavy. Po federalizaci Československa usedl roku 1969 do Sněmovny lidu Federálního shromáždění , kde setrval do konce volebního období parlamentu, tedy do voleb roku 1971.

Lenka Hájková

Narozena 2. 5. 1979 v Ústí nad Labem. Mgr., památkářka, též autorka prací z oblasti architektury.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat