Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sága rodu Herriesů - Díl III. Pevnost

Hugh Walpole

Symposion | 1937

Kategorie:

199 Kč 169 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Část souboru: Sága rodu Herriesů : Díl 1-4 KOMPLETNÍ Tulák Herries + Judita + Pevnost + Vanessa - Hugh Walpole (1936, Škeřík Rudolf)
Vazba: Volná brož
Počet stran: 570
Jazyky: česky
Překladatel: Zdeněk Hrůša, Josef Hrůša
Edice: 118. svazek ed. Symposion 126x
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 23. května 2023 16:41
Číslo položky: 556233

Svým bohatým vypravěčským stylem popisuje autor osudy dětí Tuláka Františka Herriese, především Davida a poslední dcery Judity, která se narodila z veliké lásky a nese v sobě polovinu herriesovské krve a polovinu krve cikánské po své matce Mirabelle. Zdá se, že docela kopíruje jak život svého otce (stále na nějakých cestách), tak i své matky (velmi dlouho se nemůže odpoutat od své první lásky). Podobně jako její otec i ona se provdá za někoho, kdo v rodě Herriesů rozhodně vítán není. Řízením osudu ji částečně vychovává její bratr David, z jehož domu však uteče, aby se do něho po letech vrátila v jiné roli. Její duši je nejbližších jen několik málo mužů, kteří však vždycky nějak zvláštně přijdou o život. Nakonec zůstává se svým jediným synem Adamem tam, kde vyrůstala a odkud tolik chtěla utéct. Leží totiž před ní velmi obtížný úkol, který si předsevzala a který hodlá splnit v dalším autorově dílu.

Komentáře ke knize
Hugh Walpole

Hugh Walpole byl anglický prozaik, který se narodil na Novém Zélandu. Byl synem anglického kněze a právě v jeho stopách měl jít. Místo toho si však vybral psaní. Mezi ty, kteří ho v této činnosti podporovali, byli tací autoři jako Henry James a Arnold Bennett. Jeho dovednosti v barvitém vykreslování prostředí a děje, společně s pověstí uznávaného přednášejícího, mu přinesly velkou čtenářskou obec nejenom v jeho domovině, ale i v Severní Americe. Ve dvacátých a třicátých letech dvacátého století byl jedním z nejprodávanějších autorů. Po jeho smrti však upadl v zapomnění.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více