Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 119 |
Jazyky: | česky |
ISBN: | 9788090164102 |
Vydáno v: | Adamov |
Vystaveno: | út 22. listopadu 2022 14:32 |
Číslo položky: | 443276 |
Prof. Ing. Pavel Kalač, CSc. absolvoval v roce 1965 Fakultu potravinářské technologie na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Šest let pracoval v Jihočeském průmyslu masném v Českých Budějovicích, od roku 1971 je vysokoškolským učitelem. V roce 1979 získal na Fakultě potravinářské a biochemické technologie vědeckou hodnost kandidáta věd, o čtyři roky později se habilitoval jako docent v oboru zemědělská chemie. V roce 1999 byl jmenován pro stejný obor profesorem. Působí na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Ve výuce se věnuje především chemii přírodních organických látek a chemii potravin. Jeho výzkumná činnost byla postupně zaměřena na konzervaci krmiv, některé antinutriční složky krmiv a v současnosti na některé biologicky účinné složky potravin. Je autorem a spoluautorem 11 knih a monografií, více než 120 vědeckých a odborných článků v českých i zahraničních časopisech a 55 referátů na českých i zahraničních konferencích.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem