Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Psychologie sériových vrahů : 200 skutečných případů brutálních činů sériových vrahů současnosti

Andrej Drbohlav

Grada | 2013


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 466
Jazyky: česky
Edice: Psyché 57x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-247-4371-4 (brož.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Andrej Drbohlav
Vystaveno: pá 17. prosince 2021 13:12
Číslo položky: 257502

Kniha představuje základy psychologie a behaviorální patologie sériových vrahů. Jako praktickou ukázku různých podob tohoto patologického fenoménu uvádí stručné, srozumitelné a čtivé příběhy těch nejbrutálnějších sériových vrahů dnešní doby, a to od jejich dětství až do aktuálního stádia vyšetřování jejich násilných činů. Publikace je určena stejně tak široké veřejnosti se zájmem o stinné stránky lidské psychiky, jako i studentům a odborníkům z oboru psychologie, etopedie, sociologie, behaviorální či sociální patologie, psychiatrie či kriminalistiky.

Představuje soubor velmi kvalitně zpracovaných kazuistik, tedy více jak 200 příběhů jedinců s vysoce patologickým profilem osobnosti a chování. Ukazuje tak přehled příčin vzniku a projevu zla, násilí a bolesti. Kniha obsahuje velké množství fotografií, dopisů, psychologických rozborů a obrazů vytvořených pachateli. Poukazuje na systémová selhání, chybné úsudky psychiatrů, psychologů, soudců a pedagogů. Měla by sloužit jako prevence a výzva k větší ostražitosti. Upozorňuje na složitost a aktuálnost tohoto jevu a skryté nebezpečí, které číhá na svou oběť na jakémkoliv místě.

Komentáře ke knize
Andrej Drbohlav

PhDr. Andrej Drbohlav se dlouhodobě věnuje analýze profilu sériového vraha a dalším extrémním formám behaviorální patologie a psychopatologie. Vystudoval behaviorální patologii na univerzitě v Hradci Králové, kde pak pět let tentýž obor učil. Spolupracuje na výzkumu genetických markerů impulzivity a vlastní výzkum zaměřuje na vývoj patologie chování a osobnosti u dětí a dospělých. Odborně se věnuje nejhorším formám deformace osobnosti a chování, jaké v prostředí lidské společnosti mohou vzniknout. Druhou profesí je výtvarník a designér, používá autorský pseudonym Andy Reiben. Založil virtuální uměleckou galerii Buyfeel, která zastupuje tuzemské i zahraniční výtvarníky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více