Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Prokleté město

T. Jefferson Parker

BB art | 2002


59 Kč 45 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 293
Jazyky: česky
Překladatel: Martin Verner
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 9788072577620
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 8. února 2023 10:45
Číslo položky: 493236

Kriminální thriller s psychologickou zápletkou se odehrává v Kalifornii a postavou hlavní hrdinky volně navazuje na román Vražedné ráno.

Hrdinkou je úspěšná policejní vyšetřovatelka, matka malého syna, která po smrti jeho otce právě navázala citový vztah se svým kolegou. Při vyšetřování vraždy luxusní prostitutky vyjdou najevo skutečnosti, označující tohoto muže jako možného vraha. Žena se dlouho vzpírá uvěřit důkazům, její smysl pro povinnost a profesionální čest ji však nutí svého milence zatknout a usvědčit. Při pátrání po důkazech se ale vynoří úzká souvislost se starým, téměř zapomenutým případem a hrdinka si s hrůzou uvědomuje, že byla nástrojem v rukou šikovného manipulátora, který potřebuje zakrýt třicet let starou vraždu.

Komentáře ke knize
T. Jefferson Parker

Oblíbený americký autor policejně-procedurálních detektivek. Vystudoval angličtinu na University of California a celý život v Kalifornii žije – nejdřív v Orange County, později v San Diegu. Prezidentem se nestal, ale roku 1978 začal svou novinářskou kariéru v oranžském týdeníku, kde byly jeho tématem zprávy z radnice, kultury a policejní práce. Pak přešel do Daily Pilot, kde získat tři novinářská ocenění za své články. Ale cítil, že nemá na to být profesionálním reportérem, a tak si po celou dobu u novin schovával informace a poznatky, které by mohl použít ve své první knize. Tu se mu podařilo udat do nakladatelství roku 1985 a ihned po vydání se vyšplhala na přední příčky žebříčku bestsellerů, také byla zfilmována pro HBO. Nyní už napsal celkem 14 detektivních románů, většinou z policejního prostředí, z toho tři mají jako hlavní hrdinku policistku Merci Raybornovou. Autorovy hlavní postavy se často musejí vyrovnávat s nějakou ztrátou, což TJP zná velmi dobře – jeho první žena zemřela na rakovinu. V současné době je podruhé ženatý a má dva malé kluky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat