Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pravoslavní v Československu v letech 1918-1953 : příspěvek k dějinám Pravoslavné církve v českých zemích, na Slovensku a na Podkarpatské Rusi

Pavel Marek, Volodymyr Vìktorovyč Bureha

Centrum pro studium demokracie a kultury | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 531, xxxii obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: 2., přeprac. a dopl. vyd
ISBN: 978-80-7325-171-0 (brož.)
Vydáno v: Brno
Vystaveno: út 13. října 2020 15:53
Číslo položky: 120529

Pravoslavní v Československu v letech 1918–1942 - Pavel Marek - Kniha je pokusem o ucelený pohled na dějiny české pravoslavné církve od poloviny 19. století do počátku 50. let 20. století, kdy získala autokefální postavení. Jejím jádrem je popis formování církve v letech první Československé republiky a líčí dramatické osudy zakladatelské generace duchovních kolem biskupů Sawatije a Gorazda. Vedle evokace bojů o jurisdikci si všímá také života ruské meziválečně emigrace v Česko­slovensku vedené biskupem Sergijem. Autoři sledují problematiku pravoslaví na území českých zemí, Slovenska a Podkarpatské Rusi a svou práci koncipují tak, aby uspokojila širší veřejnost i náročného čtenáře. K atraktivitě tohoto knižního titulu přispívá také rozsáhlá obrazová část a uvítají ji nejen zájemci o pravoslaví, religionistiku, náboženské a církevní dějiny, ale všichni, kteří touží po prohloubení poznatků o vývoji moderní české společnosti 20. století.

Komentáře ke knize
Pavel Marek

Narozen 17. 3. 1949 v Šumperku. Prof. PhDr., PaedDr., Ph.D., historik, politolog, slavista, vysokoškolský učitel, redaktor, rusista, autor bibliografií, historických a vlastivědných prací z prostějovského regionu, zaměřený na dějiny 19. a 20. století.

Volodymyr Vìktorovyč Bureha

Ukrajinský církevní historik, teolog, vysokoškolský učitel.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet