Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Posedlí

Patrick Lynch

Columbus | 2000


49 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 326
Jazyky: česky
Překladatel: Libuše Chocholová
ISBN: 80-7249-082-6 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 16. ledna 2023 16:39
Číslo položky: 476133

Elen Cusaková, dnes populární krasobruslařka a vítězka mnohých soutěží, nebývala vždycky slavnou a obletovanou kráskou – bývala Jelenou, ukrajinským děvčátkem, které se svým otcem emigrovalo do Spojených států. Po otcově smrti se Ellen přimkla k Dougu Gormanovi, hollywoodskému herci, za něhož se nakonec provdala. Obrovská touha po dokonalé lásce a bezpečí domova způsobila, že se jí sportovní kariéra začala jevit nedůležitou, a jediné, po čem nepřestávala toužit, bylo vlastní dítě. Zdálo se však, že osud není Elleniným přáním nakloněn. Ani přes sebevětší snahu se jí nepodařilo otěhotnět, pak následoval rozchod s manželem, a také její kariéra začala blednout a upadat.
A jako by všech ran ještě nebylo dost, na Elleninu adresu začnou chodit dopisy. Dopisy muže, jehož zneklidňující, šílené a nesrozumitelné narážky mladou ženu děsí a donutí ji najmout si bezpečností agenturu na svou ochranu. Pete Golding, bodyguard pověstný svou snad až přehnanou tvrdostí, se do případu vloží s vervou o to větší, oč méně chladným ho nechává osoba jeho půvabné klientky.
Nezdá se však, že půjde o rutinní práci. Narážky tajemného pisatele jsou stále zlověstnější, vynořuje se množství nových a nových otázek a nápovědí.
Co má naznačit fotografie děvčátka propašovaná přímo do Ellenina pokoje? Co znamená vzorek DNA v obálce? Je možné, aby nějaká žena měla dítě, aniž by o tom věděla? Souvisí s případem tajemná mrtvá, nalezená v Ellenině zahradě?

Komentáře ke knize
Patrick Lynch

Britský spisovatel znám především jako autor brilantně zvládnutých románů souvisejících s lékařskou vědou. Jeho knihy vycházejí ze skutečných poznatků moderní vědy, ať už se jedná o bakterologii, biologii či medicínu. Dokáže se však se ctí vyrovnat i s tématy naprosto odlišnými, například s problematikou psychopatického pronásledování populárních osobností, o němž se dočteme v napínavém thrilleru POSEDLÍ. Díky obrovské autorově vypravěčské invenci vznikají charakteristické příběhy, čtené zpravidla doslova jedním dechem. Patrick Lynch je autorem několika románů, z nichž většina vyšla i v češtině. V současné době žije a pracuje v Londýně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat