Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Invocatio Elementalium + Pestis Draconum

Robert Pilch, Dušan D Fabian

Brokilon | 2006

Štítky:

249 Kč 139 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 2 svazky
Jazyky: česky
Překladatel: Robert Pilch
Vydání: 1
ISBN: 978-80-86309-21-7
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Aleš Marenčík Marenčík, vydáno v letech 2006 a 2008
Vystaveno: po 18. ledna 2021 8:23
Číslo položky: 143881

V poklidném středoslovenském městečku Banská Štiavnica ve stínu posvátné hory Sitno panuje pozdvižení. Z opuštěných hornických štol, jimiž je okolí Štiavnice doslova provrtáno, totiž vylezl drak.

A košičtí Zasvěcení, kteří se na Slovensku starají o rovnováhu mezi světem lidí a elementálních bytostí, mají co dělat. Aby si však se saní poradili, musejí se spojit s potomkem prastarých rytířů, kteří střeží magickou drakobijeckou zbraň…

Samostatný příběh ze světa knihy "Invocatio Elementalium", nominované na Cenu Akademie Science Fiction, Fantasy a Hororu v kategorii "Nejlepší česká/slovenská kniha".

Komentáře ke knize
Robert Pilch

Narozen 6. 5. 1976 v Ostravě. Majitel nakladatelství Brokilon, překladatel z polštiny, angličtiny a slovenštiny, redaktor, baskytarista, recenzent.

Dušan D Fabian

Dušan Fabian se narodil 10. listopadu 1975 v Košicích na Slovensku, kde žije dodnes. Pracuje jako vědecký výzkumník v Ústavu fyziologie hospodářskych zvířat Slovenské akademie věd. Do povědomí čtenářské veřejnosti pronikl povídkou "Migréna", která vyhrála literární soutěž Béla 2001, organizovanou internetovým magazínem "Hlboký hrob"; zároveň se dostala do finále soutěže o "Cenu Gustáva Reussa" a byla zařazená do sborníku Krutohlav 2001. V tomto a dalších ranných dílech Fabian kombinuje věrný popis reálií východního Slovenska s prvky Lovecraftovského hororu; postup, který později zdokonalil v povídkách jako "Tri čierne utorky" a "V predvečer prvého mája" , kde se už k hororu přidávají i prvky městské nebo temné fantasy. Paralelně s touto linií tvorby vznikl komediální hororový cyklus o nemrtvém Marvinovi, vycházející z povídek "Ži a nenechaj žiť", "Trampoty jednej mŕtvoly" a "Agent jeho veličenstva zasahuje". V roce 2006 Fabian publikoval svůj románový debut, Invocatio Elementalium, paralelně v českém překladu Roberta Pilcha a jako román na pokračování v číslech 36 až 39 časopisu "Fantázia".

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více